7 tips waarmee je projecten simpel maakt

Het leven is al ingewikkeld genoeg, laten we het daarom lekker simpel maken op de werkvloer. Lees deze 7 tips om je projecten zo simpel mogelijk te houden!
simpel

Inhoud

Het leven is al ingewikkeld genoeg, dus laten we alles simpel maken wat simpel kan. Klinkt goed toch? Met deze tips kun je je marketing zo simpel mogelijk houden!

Het leven is zeker niet eenvoudig, vooral niet in het bedrijfsleven. Technologie moet dingen makkelijker maken en dat doet het aan de ene kant ook. Denk maar aan alle automatische e-mails die verstuurd worden. Maar tegelijkertijd komt verandering zo snel en zijn doelen zo verheven dat veel mensen niet over de vaardigheden en kennis beschikken die nodig zijn om zelfs alledaagse projecten aan te pakken.

Daarom helpen wij je complexe projecten of  gecompliceerde  simpel maken. Hier zijn 7 tips die je in bijna elke situatie kunt toepassen om de taak te vereenvoudigen. 

1. Simpel maken met Jip en Janneke taal

Taal verandert voortdurend en de nieuwe generaties  voegen wekelijks nieuwe woorden en zinnen toe aan hun vocabulaire. Deze taalontwikkelingen zijn bijna niet bij te houden en de uitleg van deze woorden kan een nog grotere uitdaging zijn. Zo gaat het ook in de marketingwereld. Er komen regelmatig nieuwe hippe termen de lucht uit vallen, die weer begrepen moeten worden.

Probeer niet aan deze trendwoorden mee te doen, maar leg alles helder en simpel uit zonder te veel modewoorden te begrijpen. Laat het desnoods lezen aan iemand zonder ervaring in dat vakgebied om te checken of zij het begrijpen. Het doel is dat iedere volwassene het gemakkelijk kan lezen.

2. Deel het project op in kleine projecten

Terwijl je projecten groeien, kunnen ze zo complex worden dat je niet eens weet waar je moet beginnen. Soms is dan alles wat je hoeft te doen om het project wat overzichtelijker te maken, het op te splitsen in kleinere projecten.

Zo kun je ieder onderdeel stap voor stap bekijken en kun je het weer lekker simpel maken. Dit maakt het makkelijker om prioriteiten te stellen en een haalbare planning op te stellen. Zo kun je veel efficiënter aan de slag. Lukt dit je zelf niet? Dan help ik je er graag mee.

3. Noteer alles wat je niet begrijpt

In ieder project zijn er taken waar je goed in bent, en taken die je wat minder soepel afgaan. Verspil niet te veel tijd aan de zaken waar jouw talenten niet liggen. Voor sommige onderdelen heb je simpelweg kennis of vaardigheden nodig die je (nog) niet hebt. Identificeer deze problemen en Google maximaal 5 minuten naar de oplossing. Oplossing gevonden? Top, dan kan je door.  Oplossing niet gevonden? Schrijf dan het probleem op en schakel hulp in.

Zo blijf je niet te lang hangen in het probleem en blijf je efficiënt werken. Voor een expert is het probleem vaak en veel sneller op te lossen dan wanneer je het zelf zou uitzoeken. Zo kun jij je op zaken richten waar je talenten wél liggen.

Mocht deze expert niet beschikbaar zijn binnen je organisatie, is deze tegenwoordig ook heel makkelijk via LinkedIn te vinden.

4. Blijf je bewust van het uiteindelijke doel

Een project in kleinere delen opdelen, is erg handig voor de efficiëntie en de haalbaarheid van je doel. Maar dan moet je niet het  beoogde doel uit het oog verliezen. Het is makkelijk om verzeild te raken in de details van je project. Neem even de tijd om een ​​stap terug te doen en bekijk het vanuit een vogelperspectief. Dit perspectief kan je inzicht geven in de problemen die je hebt. Wellicht zijn deze problemen slechts de symptomen van een probleem waarvoor een oplossing nodig is. Denk bijvoorbeeld aan een miscommunicatie tussen twee afdelingen omdat zij beide een andere interpretatie hebben van een onderdeel van je project. Dit kan veel problemen veroorzaken, maar de oplossing is simpel.

5. Visualiseer

Visuals kunnen erg handig zijn bij probleemoplossing en projectbeheer. Stel een plan op en maak een visueel pad om naar de finish te gaan. De kaart maakt het  voor zowel jou als je team gemakkelijker om de voortgang te volgen en de juiste stappen toe te passen. Met een beetje geluk kun je merken dat je team zelf ook aan de slag gaat met de problemen en ze al oplost voordat het probleem te groot is geworden.

Trello is een handige tool
Trello, een handige tool om grip en overzicht te krijgen

6. Zoek het juiste gereedschap

Tegenwoordig is er een overload aan technologie nieuwe ontwikkelingen, waardoor je door de bomen het bos niet meer kan zien. Maar toch is het goed om je hierin te verdiepen. Veel nieuwe tools kunnen ook oplossingen bieden of processen versimpelen.

Kijk af en toe online om te zien of er een app, programma of service is waarmee je sneller stappen kunt maken. Blijf hierbij wel kritisch kijken en bedenk je altijd wat het je op gaat leveren. Is dit het waard? En is het echt een toevoeging?

7. Delegeren kun je leren

Soms kan het lijken dat je alles gemakkelijk zelf kunt doen, maar onderschat de toegevoegde waarde van een team niet. In je eentje werken kost vaak meer tijd, dan samenwerken met anderen. Dit is soms de beste methode om een complex probleem of project onder de knie te krijgen.

Rekruteer een team en werk samen tot het project voltooid is. Of nog makkelijker, besteed je project uit aan een derde partij als het project echt te complex lijkt. Niets is eenvoudiger dan alleen maar een cheque uitschrijven.

Grant Cardone Scale up Experience

Je wilt je sales verhogen? Check deze sales guru’s 🤑

Geen onderdeel van een categorie
wow-factor-in-sales

De WOW-factor laat je scoren 🤩in sales!

Geen onderdeel van een categorie

Wil je meer groei?

Voorkom dat je kostbare fouten maakt!

WhitePaper