HET VERHAAL VAN Stef Smit
Consumentenclaim
Wij komen als belangenbehartiger op voor consumenten die zijn benadeeld. Vaak door grote bedrijven. Soms door de overheid. Hoewel we al jaren bestaan, wilden we onze marketing professionaliseren.

We werken vanuit meerdere labels en hadden dus evenzoveel websites en marketingkanalen te onderhouden. Ik stuurde als directeur zelf de marketing aan en deed – als ik eerlijk ben – ook nog best veel zelf.

Zo hield ik de ballen in de lucht, maar ik had geen tijd om onze marketing naar het volgende niveau te trekken. Onze merkpositionering en een aantal van onze website(s) moesten worden vernieuwd. Daarnaast moest het team worden uitgebreid en gestroomlijnd.

Daar had ik best ideeën bij, maar ik had gewoon geen tijd en kennis op detailniveau om die visie om te zetten in concrete acties en projecten.
Van klein project naar goed lopende afdeling
Via Google kwam ik bij ScaleUpExperience . We hebben eerst een klein project gedaan op het gebied van marketing automation. Daarin vond ik de bevestiging en vertrouwen om verder te gaan. Christiaan startte als part-time marketingmanager en waar het om het begeleiden en uitdenken van de nieuwe websites ging, heeft ook Peter ons een tijdje begeleid.

Wat ik voor ogen had, kon ik op deze manier realiseren. We werken inmiddels geruime tijd samen waarbij Christiaan met name door het neerzetten van structuren, processen en tools het team naar een hoger niveau wist te brengen. Hij is er nu nog één dag in de week, maar als hij er tijdens vakantieperiodes niet is, draait alles gewoon door en heb ik er als directeur weinig omkijken naar.

Het geeft rust dat we de marketing goed hebben staan. Onze compacte marketingorganisatie doet niet onder voor die van een groot bedrijf. We communiceren immers vrijwel wekelijks met honderduizenden klanten die verspreid zijn over meerdere labels en dat loopt gesmeerd .

Als directeur stuur ik op hoofdlijnen en hoef ik alleen in te zoomen op details als dat nodig is. Ik kan ScaleUpExperience aanbevelen aan ondernemers en bedrijven die hun marketing willen professionaliseren.

Lees de andere verhalen

Ontdek wat andere ondernemers bewoog om met ons in zee te gaan, en wat dat hen heeft opgeleverd.

Het verhaal van Bas Goossens

UIt de Groei & Verbeterscan gaf ons de structuur en houvast om met zekerheid de juiste investeringen te doen en besluiten te nemen.

Marketing Kapiteins

Ik zocht een ‘marketing-kapitein’ voor herpositionering, opzetten marketingteam en productfunnels. Fijne samenwerking!

Consumentenclaim

Het geeft rust dat we de marketing goed hebben staan.

Zelf aan de slag?

Kijk dan de Masterclass Marketingteams aansturen voor ondernemers & directies’.Hierin ontdek je hoe in slechts een paar uur per week de commerciële prestaties van je marketingteam verbetert,
zonder dat je zelf een marketing expert hoeft te worden.

logo