HET VERHAAL VAN Bas Goossens
Flare Dept.
In 2017 startte ik met Flare Dept. Eigenlijk ligt mijn achtergrond in bewegend beeld. Zo maakten we met mijn eerdere bedrijf veel online video voor Albert Heijn. De fotografie ‘deden we er een beetje bij’. Mijn broer, waarmee ik het bedrijf had, deed de techniek en ging daar helemaal op. Op een zeker moment kregen we de vraag of een luxe grachtenpand konden fotograferen. De combinatie van techniek en jarenlange creative ervaring en mijn perfectionisme, leiden tot fantastische foto’s en herhaal opdrachten. Daardoor werden we in no-time een bekende naam voor het hogere segment in Amsterdam. Door fotografen aan te nemen en hen te leren fotograferen op onze manier, groeiden we hard.
Waar moest ik beginnen?
Om te blijven groeien, moesten we met onze marketing naar het volgende niveau. Maar als creatieve ondernemer met een groeiend bedrijf kwam ik handen te kort. We zaten net in een nieuw pand, we waren bezig met nieuwe collega’s, de aanvragen van onze vaste klanten liepen door, en we hadden net een klus voor een grote hotelketen binnengehaald. Tussendoor probeerden we ook nog onze nieuwe branding en website live te krijgen.

Om daar opdrachten mee binnen te halen, moest ik investeren in vindbaarheid, marketingfunnels, advertenties en een team. Maar waar moest ik beginnen? Welke prioriteiten moest ik stellen? Wat zou dat kosten? En wat was mijn stip op de horizon?Via mijn netwerk kwam ik bij ScaleUpExperience. We deden een paar sessies en daaruit kwam een degelijk en pragmatisch plan van aanpak. Het gaf ons de structuur en houvast om met zekerheid de juiste investeringen te doen en besluiten te nemen.

Nu, een aantal maanden verder, draait onze marketing best lekker. Met het plan konden we de juiste prioriteiten stellen en collega’s, freelancers en het marketingbureau meenemen in onze aanpak en zelf in de lead blijven.

Doordat ik mij als creatief ondernemer vooral wilde bezighouden met regie op onze producties, het opleiden van collega’s en het leiden van ons bedrijf, was ik blij dat ik voor de eerste stappen in het professionaliseren van onze commerciele marketingaanpak kon leunen op ScaleUpExperience.

Lees de andere verhalen

Ontdek wat andere ondernemers bewoog om met ons in zee te gaan, en wat dat hen heeft opgeleverd.

Het verhaal van Bas Goossens

UIt de Groei & Verbeterscan gaf ons de structuur en houvast om met zekerheid de juiste investeringen te doen en besluiten te nemen.

Marketing Kapiteins

Ik zocht een ‘marketing-kapitein’ voor herpositionering, opzetten marketingteam en productfunnels. Fijne samenwerking!

Consumentenclaim

Het geeft rust dat we de marketing goed hebben staan.

Zelf aan de slag?

Kijk dan de Masterclass Marketingteams aansturen voor ondernemers & directies’.Hierin ontdek je hoe in slechts een paar uur per week de commerciële prestaties van je marketingteam verbetert,
zonder dat je zelf een marketing expert hoeft te worden.

logo