Professionalisering E-Commerce

SNS bank, van oorsprong een brave spaarbank, maar inmiddels al jaren de succesvolle challenger van de Nederlandse grootbanken. 

Zeker sinds SNS de keuze heeft gemaakt om zich voor een groot deel online te profileren en haar productaanbod heeft verbreed en verdiept, doet de bank het goed. 

Outlines

Bij SNS Bank was ik medeverantwoordelijk voor de opzet van een E-Commerce afdeling. Samen met een team van specialisten, zette ik de online sales van de ‘direct afsluitbare producten’: sparen, verzekeringen en betaalrekeningen op.

Voor een goede online performance heb je drie dingen nodig: (1) goede producten. (2) een vlekkeloze customer journey voor de klant. (3) een perfect samenwerkend multi-disciplinair ‘digital’ team. In mijn tijd bij SNS Bank hebben we met name aan deze drie dingen gebouwd.

In slechts één kwartaal zetten we zowel voor de online sales van verzekeringen als betaalrekeningen enorme stappen. Daarnaast zetten we later dat jaar innovatieve en zeer succesvolle concepten in de markt zoals:

  • de SNS Snelverzekeraar (mogelijkheid om al je verzekeringen in één keer bij SNS onder te brengen, nadien gekopieerd door andere verzekeraars)
  • het SNS Verzekeren online spel en de SNS Spaar-en betaalwijzer (campagnes en concepten die nadien door andere banken zijn gekopieerd)
  • de SNS Betaalrekening met rente

De online resultaten van SNS Bank waren dat jaar geweldig en door de basis die destijds is gelegd, is de bank in de jaren daarna ook flink gegroeid.

Deliverables

Expertise

Bijzonder aan dit project

Ik heb in deze periode met veel jong talent gewerkt en tegelijkertijd kunnen pionieren met de budgetten van een grote bank.

Een succesvolle combinatie die zowel tot zeer goede online salesresultaten als een waardevolle persoonlijke ontwikkeling heeft geleid.

Vertrek niet met lege handen.

Speciaal voor Tech Scale-ups : ‘De Roadmap naar Schaalbare Groei!

100% Gegarandeerd Resultaat!