Self-service platform

Nationale-Nederlanden heeft ruim 4 miljoen particuliere klanten, waarvan slechts een beperkt deel (spaarklanten) online zelf hun zaken konden regelen.
 
De rest kon niet inloggen, en kreeg alles op papier.

Outlines

De online portal moet uitgroeien tot een volledig self-service digitaal platform voor alle klanten. Alle bedrijfsunits en productlijnen moeten hierbij een deel van de functionaliteit gaan bieden.
Om groei te realiseren heb je een aantal zaken nodig: Een richting met doelstellingen, uitwerkingen en een programma met stakeholders. Als verantwoordelijke voor Mijn NN heb ik richting gegeven aan de groei met een visie en roadmap. Alle neuzen dezelfde kant op. Dat begint met het schetsen van een toekomstbeeld. Klantenreizen in schermen, op product- en klantniveau. Deze zijn  vervolgens getoetst bij klanten en vertaald naar features, die geprioriteerd zijn in een programma met senior stakeholders.

De huidige mijn-omgeving is gegroeid naar een portaal met 1.5 miljoen gebruikers, met functionaliteit uit alle productenlijnen voor 3 miljoen gebruikers: Sparen, beleggen, hypotheken, lenen, schade-, zorg- en levensverzekeringen en pensioenen.

Deliverables

Expertise

Bijzonder aan dit project

Eén portaal maken voor 4 miljoen klanten die in verschillende, uiteenlopende productgroepen vallen, is een enorme uitdaging. Naar klanten toe, maar ook intern naar de uiteenlopende business units toe.

Daarnaast is de impact en afhankelijk van IT development teams aanzienlijk. Je kan wel willen, maar het moet ook kunnen. Op tijd en binnen budget.

Andere projecten:

Vertrek niet met lege handen.

Speciaal voor Tech Scale-ups : ‘De Roadmap naar Schaalbare Groei!

100% Gegarandeerd Resultaat!