Schiphol – Meer winst uit de supply chain met data

Weet je wat er zo bijzonder is aan de energiemarkt? Het is een 100% commodity. Want zeg nou zelf: wat is het onderscheidend vermogen van stroom? Dit betekent per saldo voor iedere gevestigde energie maatschappij twee dingen. Heftige concurrentie! Én je moet innovatief zijn om onderscheidend vermogen de creëren en tussen de oren van je klant te krijgen!

Outlines

We hebben globale ideeën over het delen van data in de supply chain. We hebben er inmiddels ook enige praktische ervaring mee. Het moet echter concreet worden om funding te verwerven voor een volgende fase. 

In een brainstorm en value discovery sessie met een aantal stakeholders zijn de wensen geinventariseerd. Daarmee zijn een aantal user stories beschreven, globale user-flows en het ontwerp van een mobiele app inclusief API’s uitgewerkt. 

Uiteindelijk hebben we een clickable demo ontwikkeld van de mobiele app die we voor ogen hadden. Door deze clickable demo online te zetten, waren alle stakeholders in staat om feedback te leveren. Na een aantal iteraties hebben we een definitief ontwerp opgeleverd waarmee funding voor een volgende fase is opgehaald.

Deliverables

  • Social Media strategie bedacht en succesvol geïmplementeerd
  • Performance management ingeregeld en overgedragen
  • Digitale site concept als basis voor RegioBank.nl

Expertise

  • Praktisch concretiseren van digitale transformatie
  • Aansturen en contract-onderhandeling online bureaus
  • Digitale strategie en executie via Agile/Scrum methodiek

Bijzonder aan dit project

In de supply chain voor rozen spelen vele partijen een onmisbare rol. Ze hebben ook allemaal hun eigen belangen.

Het is daarom buitengewoon complex en uitdagend om in een dergelijk stakeholder veld een oplossing te ontwerpen en alle partijen op één lijn te krijgen.

Mooi om te zien dat we daar in hele korte tijd een verschil in hebben gemaakt. Ideeën werden stukken concreter en funding voor de volgende fase is hierdoor verzekerd.

Andere projecten: