Notice: Undefined property: RankMath\Post::$rank_math_primary_category in /home/deb112863/domains/scaleupexperience.com/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/class-metadata.php on line 106
Nieuwe waardecreatie met big-data - Scale up Experience

Nieuwe waardecreatie met big-data

Big data is het nieuwe goud! En als het over big data gaat is de luchthaven Schiphol een Walhalla! 70 miljoen passagiers, 500.000 vliegtuigen, en miljoenen parkeerreserveringen per jaar. Weten hoe Schiphol waarde creƫert met data? In deze case lichten we een tipje van de sluier op.

Big data schiphol

Outlines

Een luchthaven beschikt over veel data. Maar er ontstaat vaak pas concrete businesswaarde door die big data – op verantwoorde en legale wijze – te delen met partners. Daarvoor moet jeĀ  dus (a) een manier hebben om data te delen en (b) je partners laten aanhaken door samen op data gebaseerde service of business proposities te ontwikkelen (zodat je samen geld verdient, kosten bespaart of vermijdt.)

Een deel van de big data waarover Schiphol beschikt, wordt gedeeld via APIs. Daarvoor is het API platform ontwikkeld waarmee toegang kan worden gegeven. Verder is een contentwebsite neergezet om te communiceren met de doelgroepen. Denk hierbij aan iedereen die een rol speelt in het ecosysteem van de luchthaven. Airlines, reis-en vervoersmaatschappijen, maar ook partijen als de Douane, Marechaussee, security en tal van van andere contractors van de luchthaven.

Data-partnerships met een aantal airlines zijn ingericht. En er wordt structureel samengewerkt. Hackatons blijken een geschikt middel om snel concrete toepassingen live te krijgen. Zo komt KLM met een Google Voice vertrekplanner. I-Sec (Schiphols grootste beveiligingscontractor) boekt op operationeel vlak succes door Schiphol data via APIs in haar systemen te integreren.

Deliverables

  • Content website en ā€˜mijn-omgevingā€™ voor het API platform gelanceerd
  • Big data partnerships met Airlines en andere partners ingericht
  • Proof of concepts en MVPā€™s opgeleverd

Expertise

  • Key accountmanagement, partner strategie, stakeholder management
  • Big-data business development, Online development
  • Go-To-Market van APIs en digital data services

Bijzonder aan dit project

Werken aan de marketing en business development met alle moderne technologieĆ«n die er op dit moment zijn. Blockchain, Artificial Intelligence, Deep Learning. Hoe vaak krijg je de kans om – samen met partijen als KLM – mee te denken over hoe je daarmee concreet waarde kan creĆ«ren voor een luchthaven die jaarlijks 70 miljoen passagiers en 500.000 vluchten verwerkt?

Big data propositie ontwikkeling, Business Development
79%
Partnership Development en allianties smeden
69%
Marketing Development, Online Development
91%

Andere projecten:

Ook sneller groeien?

groei

Wekelijks praktische inzichten om je marketing beter te managen. 768 mensen gingen je voor.
Afmelden kan altijd!