RegioBank – Digitale siteconcept

RegioBank pakt heeft afgelopen jaren veel (marketing)prijzen gewonnen. En dat is niet gek! Met een nuchtere no-nonsense aanpak springen ze in het ‘gat’ dat de grootbanken – die landelijk veel kantoren sluiten – achterlaten. Eenvoudige producten, heldere communicatie en een belofte die wordt waargemaakt door een landelijk dekkend adviseurs netwerk. Dit maakt van RegioBank een winnaar!

digitale siteconcept

Outlines

“We hebben een nieuw siteconcept en het moet snel live! Maar onze man die er alles van weet, is er nog maar een paar weken. Kun je ons even uit de brand helpen?” Om dit probleem snel en goed op te lossen, is ruime ervaring in (online) marketing en financiële dienstverlening essentieel.

In korte tijd overzicht gecreëerd, werk overgedragen en plan gemaakt om livegang op verantwoorde wijze te laten verlopen. Strategie en roadmap bepaald voor nazorg en optimalisatie in 4-8 maanden na livegang. Aansturing betrokken bureaus op scherp gezet. Adviseurs in offline sales en operations betrokken en het siteconcept samen met hen verder geëvalueerd.

Siteconcept succesvol gelanceerd maar resultaten bleven in eerste instantie achter. Door met betrokken bureaus, adviseurs en stakeholders in gesprek te gaan, is er een grondige optimalisatieslag gemaakt in het concept.  Daarnaast is er een uniek en vernieuwend social media concept als extra accelerator uitgedacht en in de praktijk neergezet in de (adviseurs)organisatie.

Deliverables

  • Integraal digitale siteconcept succesvol geïmplementeerd
  • Performance management ingeregeld en overgedragen
  • Digitale siteconcept als basis voor RegioBank.nl

Expertise

  • Praktisch concretiseren van digitale siteconcept
  • Aansturen en contract-onderhandeling online bureaus
  • Digitale strategie en executie via Agile/Scrum methodiek

Bijzonder aan dit project

Een vernieuwend digitaal siteconcept livezetten is vaak geen eindpunt, maar een startpunt voor veel grotere stap. Als je het tenminste integraal goed aanpakt. Dat betekent focus op het betrekken van je stakeholders, goed luisteren naar je gebruikers en alles data-gedreven optimaliseren. Maar ook een ‘ring breder’ kijken wat je aan side-deliverables moet hebben om écht impact te maken. Door dat goed te doen, kon RegioBankAdviseurs uitgroeien tot de blueprint van de nieuwe RegioBank.nl site, de beste site van Nederland. Mooi om bijgedragen te hebben aan marketing-prijzenregen die RegioBank verdiende.

Andere projecten: