Meer energie voor het MKB segment

Het bijzondere aan de energiemarkt is dat het feitelijk een 100% commodity is. 

Want zeg nou zelf: wat is het onderscheidend vermogen van stroom? Dit betekent per saldo voor iedere gevestigde energie maatschappij twee dingen. Heftige concurrentie! Én je moet innovatief zijn om onderscheidend vermogen de creëren en tussen de oren van je klant te krijgen!

Outlines

Nuon had de ambitie om een stevigere positie in te nemen binnen het MKB segment. De gedachte daarbij was om een dedicated online salesteam neer te zetten, een aantal (merk)campagnes en een nieuwe propositie te lanceren.

Er moet dus in korte tijd een ambitieuze doelstelling worden gerealiseerd.

In vrij kort tijdsbestek is overzicht en structuur aangebracht in de online sales activiteiten voor de zakelijke markt. De samenwerking met bureaus en interne specialisten is opnieuw ingericht. In nauwe samenwerking met marketing is een nieuwe MKB propositie ontwikkeld en gelanceerd. Daarnaast is een E-Commerce jaarplan opgesteld opgesteld en afgetikt met stakeholders en partners.
Hoewel de campagne bij de start wel voldoende traffic genereerde, bleef de sales in eerste instantie achter. Door samen met het team vrijwel direct en snel enkele grondige optimalisaties door te voeren, trok de sales uiteindelijk aan. Op basis van het gemaakte E-Commerce plan is de rest van het jaar succesvol geweest voor het MKB segment.

Deliverables

Expertise

Bijzonder aan dit project

Cijfers zijn altijd belangrijk. Maar als de volumes zo groot zijn als in de energiemarkt, moet je er écht dagelijks bovenop zitten!

Richt je teams en performance management zo in dat het een cultuur wordt om er dagelijks mee bezig te zijn.

Zorg dat je data als leidraad neemt voor (de prioritering van) je acties die dag. 

In hoeverre laat jij je dagindeling bepalen door je (verkoop)cijfers?

Andere projecten:

Vertrek niet met lege handen.

Speciaal voor Tech Scale-ups : ‘De Roadmap naar Schaalbare Groei!

100% Gegarandeerd Resultaat!