Een nieuwe online bank

In de financiële crisis van 2007 moesten overheden massaal bijspringen om bankbalansen te versterken met belastinggeld. Helaas ook bij ING. 

Als gevolg daarvan moest ING haar verzekeringstak Nationale Nederlanden afsplitsen. Om zelfstandig succesvol te zijn, werd Nationale Nederlanden omgevormd tot een online bank. 

Daarvoor moesten in recordtempo online (bank)spaar- en beleggingsproducten worden ontwikkeld én in de markt gezet.

Outlines

In mijn rol als formulemanager E-Commerce was ik verantwoordelijk voor online klantbeleving en customer journey van de bestaande ‘bank-klanten’ van Westland Utrecht en nieuw te werven klanten van Nationale Nederlanden. 

Het ontwikkelen van een nieuwe (responsive) website, inclusief content, rekentools, een aanvraagstraat en een ‘mijn-omgeving’ vielen onder mijn verantwoordelijkheid.

Met Agile/Scrum aanpak realiseerden we een nieuwe (responsive) website, een online aanvraagstraat en een ‘mijn-omgeving’ voor de nieuwe bankproducten. 

Tevens deden we merk en online salescampagnes. Nationale Nederlanden moest worden gepositioneerd als een online bank en er moest spaargeld worden opgehaald.

In betrekkelijk korte tijd hebben we succesvol een aantal online bankproducten gebouwd en in de markt gezet. 

Ook hebben we enorme aantallen klanten succesvol gemigreerd waardoor oude diensten konden worden uitgefaseerd. 

Nationale Nederlanden verwierf als bank in vrij korte tijd een respectabele (merk)positie op de in het bankenlandschap.

Deliverables

Expertise

Bijzonder aan dit project

 

Op deze schaalgrootte een nieuwe online bank bouwen. Het is iets dat in Nederland hooguit één keer in de 10 jaar gebeurt.

Hieraan mogen meewerken was een voorrecht. De enorme tijdsdruk waaronder alles gerealiseerd moest worden, maakte het bijzonder uitdagend en uniek. 

 

Vertrek niet met lege handen.

Wat is jouw potentieel? Doe gratis de GroeiScan

Geen emailadres nodig