Interpolis – Digitale transformatie

Interpolis. Één van de sterkste financiële merken van Nederland. En naast Centraal Beheer en FBTO het grootste merk van verzekeraar Achmea. Eens in de zoveel tijd lanceert Interpolis een fantastische merkcampagne en komt de ‘Interpolis, Glashelder’ boodschap weer keihard binnen. Een digitale transformatie is zeker bij een van de grootste verzekeraars van Nederland niet makkelijk. Hieronder lees je hoe dit toch succesvol is verlopen.

Outlines

Interpolis had de ambitie en tevens noodzaak om vaart te zetten achter de digitale transformatie. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan als de verkoop van je verzekeringsproducten exclusief via de Rabobank verloopt. Waar begin je in zo’n geval en hoe geef je zo’n ambitie praktisch en concreet vorm in een grote organisatie?

Zo snel mogelijk is er een dedicated online (marketing) team gevormd en hebben we de Scrum methodiek als nieuwe werkvorm geïntroduceerd. Door de sprint cadans gelijk te trekken met partner Rabobank ontstond een nieuwe dynamiek in de samenwerking. Hierdoor verliepen optimalisatie en afstemming rondom salescampagnes en online inzet soepeler.

Mede door de Agile werkwijze en de vernieuwde organisatie structuur, nam de online sales flink toe. Ook is de samenwerking op online gebied met partner Rabobank sterk verbeterd. De digitale transformatie van Interpolis was uiteindelijk dermate positief dat deze als inspiratievoorbeeld op Universiteit Nijenrode is gebruikt.

Deliverables

  • Succesvolle introductie van (digitale) MKB proposities
  • Grote online sales campagne inclusief webdevelopment
  • E-Commerce jaarplan voor de MKB Markt

Expertise

  • Online sales management business to business markt
  • Aansturen online marketing specialisten en partners
  • Agile/scrum coaching, rol al scrummaster en product owner

Bijzonder aan dit project

Digitale transformatie moet je klein en overzichtelijk starten. Gewoon beginnen (onderweg heel veel leren, met elkaar delen en bijsturen) werkt ook prima in grote organisaties. 

Wel is het belangrijk dat je je team en mensen er goed op voorbereid, ze meeneemt in je visie en hen er nadrukkelijk een eigen rol en verantwoordelijkheid in geeft.

Digitale transformatie, Opzetten scrum framework, Agile Coaching
87%
Rapid prototyping, Concept ontwikkeling, Mobile App Development
71%
Conversie optimalisatie, Leiden online marketing teams
92%
Customer Life Cycle Management
57%

Andere projecten: