Salesmanagement Oost Europa

Iedere Business-to-Business marketeer of salesmanager zal de situatie herkennen. Er doet zich een ontwikkeling voor op het gebied van wetgeving waardoor de branche even wordt opgeschud. Dat soort momenten zijn altijd perfect om je concurrenten op afstand te zetten en met je marktpositie te laten zien dat jij dé autoriteit bent.

Outlines

CEA Systems heeft een toonaangevende positie in specfieke engineering software. Er is een behoorlijk klantenbestand in de Benelux en een aantal verkoopkantoren in het buitenland. 

Technische ondersteuning, marketing- en salessupport vinden vanuit Rotterdam plaats. 

Men had de ambitie én mogelijkheid om een marktpositie te pakken in Oost Europa.

We besloten gewoon aan de slag te gaan. We belden zelf de markt af op zoek naar partners. 

Gewoon deuren intrappen met cold-calling in combinatie met een aantal slim opgezette online marketing toepassingen. 

Een slimme website, e-mail marketing, Google campagnes, whitepaper downloads, free-trails en web-demo’s bewezen keer op keer hun waarde.

De resultaten kwamen snel en waren goed. De slimme online marketing aanpak en een gedisciplineerde telefonische opvolging wierpen vruchten af. 

Vaak was één goedkope Air Berlin vlucht op en neer naar Warschau, Bratislava of Budapest voldoende om nieuwe  partners te contracteren.

Samen met hen haalden we vervolgens  nieuwe sales binnen. Binnen 12 maanden hadden we onze beoogde marktpositie bereikt.

Deliverables

Expertise

Bijzonder aan dit project

Distributiepartners zijn onmisbaar voor (internationaal) verkoopsucces. Kijk voor selectie van juiste partners naar marktpositie, financiële positie en commitment. Daarnaast zijn een strategische fit en culturele match van belang. Maar kijk ook praktisch en als ondernemer : “Zie ik deze vent of tent mijn spullen verkopen?”

Telesales is nog steeds niet door online marketing achterhaald. Je hebt je markt als B2B marktmanager pas echt “in de klauw” als je weet wat er speelt. Je kunt je online kanalen veel slimmer en rendabeler inzetten dan iemand die niet of nauwelijks belt.

Ondernemerschap, kickstarten van ideeën, Just F*#ing Do It!
92%
Business-to-business marketing, leadgeneratie, CRM en marketing automation
75%
Marketing en sales management, Partner en distributie management
69%

Andere projecten:

Vertrek niet met lege handen.

Je hebt vast een Marketing of Groei uitdaging waarmee ik je met mijn ervaring als senior marketeer op weg kan helpen. 

"Nooit verwacht dat een gesprek van een half uurtje zoveel eye openers zou geven"

Christiaan Snabel