Ons
Verhaal

Wij zijn Christiaan Snabel en Peter Schlingmann.

We helpen groeibedrijven met het bouwen van geweldige digitale producten en salesgedreven, high-performance marketingteams.

Op deze pagina lees je ons verhaal.

RESULTATEN

Waar liepen jullie tegenaan?

Een paar jaar geleden besloten we samen groeibedrijven te gaan ondersteunen. Vanuit onze ervaring bij grote bedrijven en het uitbouwen van een start-up leek dat een logisch idee.

Onze journey ging niet over rozen. Het werken met groeibedrijven, ondernemers en jonge teams bleek anders dan eindverantwoordelijkheid dragen bij een groot bedrijf.

We zagen bij veel klanten dezelfde type problemen.

Omzet die achterblijft bij de plannenGebrek aan een doordachte verkoopstrategie, planning en aansturing bleken vaak de onderliggende reden. 

Marketing die onvoldoende verkoop oplevert – Beter positioneren, het straktrekken van website, campagnes, funnels en de samenwerking met sales leidde tot meer verkoop.

Bureaus die er niet uithalen wat erin zit – Vaak lag dat aan de aansturing, of gebrek aan kennis en ervaring in het werken met marketingbureaus en freelancers.

Moeizame digitale transformatie – Iets dat met customer journey analyses, een productvisie, een roadmap en strategische UX designs goed te verhelpen bleek.

Marketingteams met onvoldoende slagkracht  – Het goed neerzetten van de teamrollen, marketingprocessen en Agile werken, maakte van vastlopende teams goed geoliede machines.

Ondernemers die vastlopen op hun marketing  – Niet iedere ondernemer is een marketingdier of manager. Het uit handen nemen van deze taak brengt de rust en focus terug.

Jong talent dat niet wordt benut  – Inhoudelijke kennis, maar ook geduld en tact zijn soms cruciaal om jong talent tot ongekende prestaties te brengen.

Een groot bedrijf lost dit soort problemen om met een (product)marketingmanager. 

Een groeibedrijf kan zich zo’n oplossing vaak niet veroorloven. 

Iemand voor deze rol aannemen is vanwege de kosten, risico’s of de fase van waarin het bedrijf zit, geen gemakkelijke keuze. En interim blijkt vaak een dure gok.

Wat is jullie oplossing?

Wij ondersteunen groeibedrijven part-time interim. Als marketingmanager of ‘Head of Growth. 

Dat doen we op basis van een groeiprogramma waarin we ondernemers en hun team begeleiden naar een hoger plan.

Ideaal voor groeibedrijven die nog geen vaste marketingmanager in dienst willen. Of waarvoor full-time interim te duur is.

We hanteren daarbij ons bewezen stappenplan. Je kunt het hier gratis downloaden.

Waarom zou ik jullie inhuren?

Wij stonden bij verschillende bedrijven als omzetverantwoordelijke marketingmanager of ‘Digital Product Lead’ zelf aan het roer.

Marketingteams opzetten of transformeren. Digitale producten bouwen en lanceren. Organisaties veranderen. Alles wat daarbij komt kijken, deden we vaker.

Met die ervaring bouwen we een tijdje mee AAN je bedrijf. En als het allemaal goed staat, dan geven we het stokje weer over.

Onze aanpak heeft overzichtelijke en voorspelbare kosten, is pragmatisch en op lange termijn veel waardevoller als consultants en bureaus inhuren.  

We onderscheiden ons op de volgende punten:

We zijn gespecialiseerd in groeibedrijven. We zijn gespecialiseerd in het bouwen vann digitale producten en opzetten of transformeren van marketingorganisaties in groeibedrijven.

We zijn onderdeel van jouw team. We werken vanuit jouw bedrijf en sturen vanuit die rol projecten en teams aan. Vanuit een lange termijn strategie. Maar wel pragmatisch, ‘hands-on’ en korte termijn resultaatgericht.

We hebben en netwerk van ‘Best in Class People’. We doen dit werk al meer dan 15 jaar en werken met bevlogen professionals. Heb je mensen of specialisten nodig? Dan biedt ons netwerk jou altijd het beste uit de markt.

We zijn objectief en leveren maatwerk. Jouw bedrijf is uniek. En wat er nodig is om naar het volgende niveau te gaan dus ook. Met een frisse en objectieve blik van buiten helpen we je aan die aanpak.

Benieuwd hoe we werken?

Ervaringen

BagBooking
Ik zocht een ‘marketing-kapitein’ voor herpositionering, opzetten marketingteam en productfunnels. Fijne samenwerking!
Menno Troost

Menno Troost

Managing Director Bagbooking
MassInfra
10+ jaar samenwerking inmiddels. Converteren ideeën naar succesvolle marketingstrategieën funnels.
Fred van Panhuis

Fred van Panhuis

Senior Marketing Automation Specialist
Resultaatgerichte allrounder, brengt structuur. Begrijpt het online spel en vertaalt visie naar succesvolle digitale concepten.

Ronald Beute

Commercieel Directeur | RegioBank
Merk, website en marketingfunnels staan nu goed. Begeleiding van ons team was prettig. Goeie combi van senioriteit en ‘hands-on’.
CoachTribe-Nieuwe-propositie-ontwikkelen-en-lanceren

Vincent van der Burg

Oprichter/Eigenaar CoachTribe
NicoLab Logo
Kregen in tijd van ambitieuze targets een nieuw marketingteam en corporate website up-en-running.
Eelco Dolfsma - NicoLab

Eelco Dolfsma

Marketing Manager NicoLab
Hebben samen hele gave stappen gezet. Merk, website en marketingfunnels staan nu goed.

Vincent van der Burg

Oprichter/Eigenaar CoachTribe

Van kostenpost naar omzetmotor?

Marketing kost bij veel groeibedrijven nog altijd bakken met geld en levert eigenlijk te weinig verkoop op. Bij jullie ook? Kopieer onze aanpak en transformeer je marketing van kostenpost naar omzetmotor.

EBook
10 Verkoop Versnellers
Ebook

Wacht...

Wil je ook:

Een salesgerichter marketingteam dat eerdere verkoopresultaten verpulvert?

Een goed geoliede marketingmachine, die maandelijks nieuwe klanten aanbrengt?

Het maximale uit je team halen zonder zelf eerst het wiel te moeten uitvinden?