ScaleUpExperience

Je wilt je sales verhogen? Check deze sales guru’s 🤑

Over de auteur

Inhoud

Ik begon mijn loopbaan in de sales, maar heb nooit echt veel trainingen gehad. Toen ik mijn loopbaan begon, had ik nog nooit van het begrip sales guru’s gehoord. Ik leerde in die tijd vooral veel praktisch. Van mijn baas. Van mijn collega’s. En door over sales te lezen en zelf op onderzoek uit te gaan.

Wil jij je de omzet van je bedrijf naar een hoger plan trekken? Investeer dan kennis en vaardigheden op het gebied van sales. Het is één van de beste ROI’s ever!

Het mooie van de huidige tijd is dat kennis gratis is. Je hoeft maar Youtube open te klikken en de gratis tips vliegen om je oren. Dat geldt ook voor één van de meest direct-waarde-genererende aspecten van het zaken doen: Sales!  Zelf besteedt ik mijn tijd niet meer aan Netflix of de Voice. Als ik tijd heb om iets te kijken, kijk ik naar de Youtube kanalen van deze saleshelden.

Wees wel gewaarschuwd. Voor deze sales guru’s, geldt  “Either you hate them or you love them

Grant Cardone Scale up Experience
Grant Cardone

Sales guru #1 – Grant Cardone

Grant Cardone is de nummer #1 in mijn top5 Sales guru’s lijstje. Grant is een Amerikaans bestsellerauteur en gerenomeerd internationaal spreker. Hij spreekt niet alleen over sales, maar ook over beleggen in onroerend en ondernemerschap.

Ondernemen doet Grant trouwens vrij aardig. Zijn 5 bedrijven hebben een jaaromzet van meer dan $ 100 miljoen. Grant Cardone is niet alleen een goede salesman. Hij is vooral een een slimme belegger. Hij heeft een onroerend goed portefeuille van meer dan 3.800 appartementen in de VS goed voor een omzet van $ 500 miljoen. Daar kan onze prins Bernard dus nog een puntje aan zuigen 😉

Als CEO van zijn eigen bedrijf – een marktleider in sales training geven – bedient Cardone veel grote Amerikaans bedrijven zoals Google en Morgan Stanley. Hij is een Top 5-expert op het gebied van sociale media en staat structureel in de Top 10 meest invloedrijke sales guru’s.

En als je in de VS succesvol bent, dan lijkt het alsof je alles wat je aanraakt verandert in goud. Zo is Grant ook producent van zijn eigen reality tv-programma’s en heeft hij zijn eigen online tv-netwerk voor ondernemers: Grant Cardone TV.

Meer Grant Cardone? Check hier zijn website of  bekijk één van de video’s op het Youtube kanaal van Grant.

Brian-Tracy-Scale-up-experience
Brian-Tracy

Sales guru #2 – Brian Tracy

Brian Tracy komt zoals veel succesvolle Amerikaans salesmensen uit het vastgoed. Nadat hij daar jaren in werkte en succesvol was, ontwikkelde hij zich tot goeroe op het gebied van verkoop en later personal development en productiviteit.

Daarnaast Brian Tracy erg productief als auteur. Hij schreef 55 boeken die in 42 talen zijn vertaald en in 60 landen beschikbaar zijn. Brain draait al heel lang mee en is nog steeds wereldwijd bekend.

Zo deed hij seminars en workshops  in 61 landen over de hele wereld. Uiteraard is hij voorzitter en CEO van Brian Tracy International. Zijn bedrijf dat is gespecialiseerd in trainingen en seminars over verkoop en professionele ontwikkeling.

Brain Tracy adviseerde duizenden bedrijven en miljoenen mensen over verkoop strategieen en persoonlijke ontwikkeling. Als Keynote-spreker doet hij nog steeds veel evenementen. Jaarlijks luisteren er meer dan 250.000 mensen naar zijn verhaal.

Benieuwd naar wat hij doet? Check zijn site en met name zijn Youtube kanaal.  Neem even de tijd want met een kleine 600 video’s (!) kun je er wel even rondhangen.

Jeffrey Gitomer Scale up Experience sales guru's
Jeffrey Gitomer

Sales guru #3 – Jeffrey Gitomer

Jeffrey Gitomer. Een van de allereerste boeken die ik las over sales was – “12,5 tips voor mega verkopen” van Jeffrey Gitomer. Deze man is – zoals vele andere sales guru’s – een Amerikaanse auteur, professionele spreker en business trainer.

Naast het eerder genoemde boek schreef hij onder andere Het Zwarte Boekje van het Netwerken, Het Groene boekje van je zin krijgen en het en Het Gele boekje van over een  YES! Attitude. Al zijn boeken waren best sellers.

Zoals alle andere verkoopguru’s verdient Gitomer zijn geld aan spreken op seminars en online verkooptrainingsprogramma’s. Ik vind zijn stijl – iets minder Amerikaans en over de top als veel andere guru’s – wel prettig.

Daarnaast blijven veel van zijn tips en verhalen je bij omdat ze niet alleen leuk maar vooral praktisch direct toepasbaar zijn. Meer over sales en met name business? Check de guru’s op nummer #4 en #5 nog even.

Alles over Jerrrey Gitomer vind je overigens hier en zijn boeken kun je uiteraard gewoon bestellen bij Bol.com of Amazon.

dan pena scale up experience sales guru's
Dan Pena

Sales guru #4 – Dan Pena

Dan Pena is niet zozeer een salesman, maar een échte (en keiharde) business guru. Dan is van oorsprong Amerikaan, maar woont al jaren in Schotland op Gutrie Castle waar hij seminars geeft. Hij noemt zichzelf de ’50 bilion dollar man’ en verwijst daarmee naar het vermogen dat hij samen met zijn ‘mentees’ (de mensen die zijn seminars bezochten en die hij coacht) heeft gecreeerd.

Dan is de grondlegger van QLA, Quantum Leap Advantage. Een methodiek waarmee je in betrekkelijk korte tijd vele miljoenen kunt verdienen. Als je bereid bent om de komende 25-30 jaar 120 uur per week te werken (zoals hij zelf ook altijd gedaan heeft) en zijn script volgt, moet je een heel eind kunnen komen.

Ik geloof het. Ik heb alleen nog een gezin waar ik ook veel voldoening en plezier haal. Dus voor mij geen QLA. Maar wel leering vermaeck van de vele Youtube video’s die hij plaatste. Wees overigens gewaarschuwd. Dan is een keiharde zakenman die niet te beroerd is om flink te schreeuwen en vloeken om zijn boodschap over te brengen.

Alles over Dan Pena lees je hier, maar kijk je net zoals ik – liever? Check dan deze video van London Real. Overigens deed de oprichter van London Real – Brain Rose- natuurlijk ook het seminar van Pena en werd daarna mega-succesvol….

dan-lok-scale-up-experience sales guru's
Dan Lok

Sales guru #5 – Dan Lok

Dan Lok is een Chinees Canadese ondernemer op het gebied van sales, persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap. Dan faalde een aantal keren met meerdere bedrijven voordat hij succesvol werd. Op een dag besloot hij naar Schotland te gaan en daar het seminar van Dan Pena te volgen. Daarna ging het hem goed.Dan is de oprichter van het High-Ticket Closer (closers.com), een programma en community van salesprofessionals en bedrijven om beter te worden in het closen van grote deals.

Vanzelfsprekend is ook Dan niet te missen in de sociale media. Zijn YouTube-kanaal is een van de topkanalen in de categorie sales. Met honderden video’s en meer dan 60 miljoen weergaven en meer dan 3.5miljoen fans. Daarnaast is meervoudig TEDx spreker, schreef hij meerdere boeken en heeft hij zijn eigen Dan Lok Show – een serie met ondernemers en miljonairs.

Dan Lok’s website vind je hier. Zijn youtube kanaal vind je hier en zijn high performance closers community hier.

Zijn deze 5 mensen voor jou nog niet inspirerend genoeg? En wil je nog meer sales? Check dan naast deze sales guru’s nog even mijn boeken en gratis training op de resource pagina!

Meer over Geen onderdeel van een categorie

Wil je meer grip op je groei?

Kopieer dan gerust onze aanpak. Wie weet maak je zelf een mooie start. En heb je  onverhoopt toch nog vragen? Kom gerust bij ons in de lucht.

Onze blueprint

Wacht...

Kopieer onze aanpak en:

Krijg een salesgerichter marketingteam dat eerdere verkoopresultaten verpulvert.

Ervaar hoe je een geoliede machine bouwt, ook als je weinig tijd of marketingkennis hebt.

Ontdek hoe je het maximale uit je team haalt zonder zelf een people manager te hoeven zijn.