goede marketing strategie

Je bedrijf wordt vaak pas echt succesvol met goede marketing. Een website maak je tegenwoordig in een paar avonden. En opvallen in Google of Facebook is (als je maar betaalt) tegenwoordig kinderspel. Daardoor is de start-up van je bedrijf tegenwoordig snel rond.

Toch is degelijke marketing cruciaal. Met name voor de doorgroei van je bedrijf. Daar zijn drie belangrijke marketingpeilers voor. Je marketingstrategie, je waardepropositie en je branding.

Marketingstrategie

Scale up succes met goede marketing bereik je met deze onmisbare basis; je marketingstrategie. Dit gaat in de kern vooral om drie vragen:

1.Wie is je doelgroep?
2.Wat is jouw toegevoegde waarde?
3.Hoe positioneer je dat in markt?

Veel bedrijven hebben hier geen eenduidig en kort antwoord op. Formuleer de antwoorden op deze vragen en ze vormen een goed fundament voor je marketingplan.

GratisVideoChristiaanSnabel

Bekijk gratis video training

7 dodelijke fouten waardoor jouw marketing
nooit een verkoopmachine wordt.

Waardepropositie

Je waardepropositie is datgene wat van relevante waarde is voor je klanten. Bij de ene aanbieder is dat puur het technische of functionele product. Bij de ander is dat ook service, toegang tot kennis of beleving.

Kijk bijvoorbeeld naar een supermarkt. De Aldi biedt allen de laagst geprijsde producten, maar biedt nagenoeg geen winkelbeleving. Albert Heijn biedt dat wel. Daarnaast hebben ze een bonuskaart, een Allerhande, een goede app en bezorgen ze aan huis.

Door die extra’s te bieden spreekt Albert Heijn een andere doelgroep aan en kan een hogere prijs vragen.

Branding en marketingcommunicatie

Als bedrijf communiceer je met je klanten en de buitenwereld. Dat noemen we branding en marketingcommunicatie.

Hiervoor moet je je merk definiëren. Je doet dat door een merk belofte te omschrijven. Verder leg je met kernwaarden de basis over hoe je met je doelgroep wilt communiceren.

Dat vertaal je door tot (een brandguide voor) kleur, typografie en design. Maar ook het gebruik van woorden, animatie, iconen, fotografie en video leg je vast.

Vervolgens ga je zowel je merkbelofte als je brand-assets consistent en veelvuldig gebruiken in je communicatie.

Herken je dit?

  • Je ziet meer potentie of wilt je bedrijf opschalen 🚀en daarom moet je marketing(aanpak of team) professionaliseren.
  • Je gaat een nieuw product in de markt zetten en wilt het daarbij in één keer goed doen! 🤦‍♂️.
  • Je wilt wel de ervaring, maar niet de kosten van een ervaren vaste (of interim) marketingmanager.

Speelt dit bij jou? Of heb je andere marketingvraagstukken? Dan kom ik graag met je in contact. Ik vind gesprekken met ondernemers en ondernemende mensen één van cadeautjes in mijn werk en krijg daar altijd energie van.  

Laten we vrijblijvend sparren over de groei van je marketing(team).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp