legal en finance

Legal en finance zijn onmisbaar voor scale-ups. Voor veel ondernemers is  ‘Legal & Finance’ helaas meer een verplicht nummertje dan een favoriete bezigheid. Dat is logisch, want het is vaak taaie kost. Daarom vind je er op deze site ook niet al te veel over. Toch stip ik graag drie peilers aan. Twee inhoudelijke en één….. om het je zo makkelijk mogelijk te maken

Je contracten risico’s

Ondernemen is risico nemen. En daarbij hoort dat je die risico’s ook zo goed mogelijk afdekt. Dat begint al bij je rechtsvorm. Ga je ondernemen vanuit de eenmanszaak, of een BV? Vervolgens heb je je eerste klant. Hoe dek je de risico’s af in je algemene voorwaarden? Of maak je een overeenkomst van de opdracht? Ga je met personeel werken? Dan heb je een arbeidsovereenkomst nodig. Nog geen onderneming, maar wel een website? Heb je daar een disclaimer op staan? Allemaal risico’s. Het goede nieuws is dat je ze eenvoudig kunt afdekken met contracten. En dat er aanbieders zijn waarbij de kosten zeer overzichtelijk zijn.

Bekijk de video training

Hierin leg ik je in 15min uit welke 7 dodelijke fouten maken dat jouw marketing nooit een verkoopmachine wordt.

GratisVideoChristiaanSnabel

Je financiering en cash positie

Legal en finance zijn onmisbaar voor scale-ups. Voor ondernemen heb je namelijk geld nodig. Investeren of je mensen betalen. Of om je marketing beter te doen. Soms kan geld een beperking zijn voor de groei. En tegenwoordig is geld lenen bij een bank niet zo makkelijk als vroeger. Het is daarom goed om te weten hoe je je onderneming en groei daarvan kunt financieren. Dat begint bij gezonde cash positie. En ook dat kan weer het gevolg zijn van slimme proposities.

Zoveel mogelijk automatiseren

Legal en finance zijn onmisbaar voor scale-ups. Maar de gemiddelde ondernemer is meer bezig is met zijn vak, zijn klanten of de waan van de dag. Het is daarom slim om op het gebied van Legal en Finance 3 dingen te doen.

  1. Automatiseer zo veel mogelijk
  2. Kies handige partners  en besteed slim uit
  3. Kijk er periodiek goed naar

Elders op mijn blog ga ik hier later op in. Ook geef ik concrete suggesties, voorbeelden en praktische tips waar je wat mee kunt.

Herken je dit?

  • Je ziet meer potentie of wilt je bedrijf opschalen 🚀en daarom moet je marketing(aanpak of team) professionaliseren.
  • Je gaat een nieuw product in de markt zetten en wilt het daarbij in één keer goed doen! 🤦‍♂️.
  • Je wilt wel de ervaring, maar niet de kosten van een ervaren vaste (of interim) marketingmanager.

Speelt dit bij jou? Of heb je andere marketingvraagstukken? Dan kom ik graag met je in contact. Ik vind gesprekken met ondernemers en ondernemende mensen één van cadeautjes in mijn werk en krijg daar altijd energie van.  

Laten we vrijblijvend sparren over de groei van je marketing(team).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp