leadgeneratie

Leadgeneratie is een van de belangrijkste thema’s is binnen de Business-to-business marketing. Het in gesprek komen met nieuwe klanten is namelijk van levensbelang voor een onderneming met groeiambities.

Leadgeneratie neerzetten bestaat grofweg uit 3 thema’s:

  1. Een Leadgeneratie Funnel
  2. Content om je leadgeneratie proces te voeden
  3. Tools om leadgeneratie zoveel mogelijk te automatiseren

Wat is leadgeneratie?

Bij leadgeneratie gaat het om verzamelen van contactgegevens van potentiële klanten zodat je met hen het gesprek aan kunt over jouw product of dienst. Deze online marketing tactiek wordt veel ingezet in de business-to-business. Zeker in zakelijke markten waarin potentiële kopers wel even de tijd nemen om te orienteren en beslissen, is een database met leads zeer relevant. De focus ligt dus niet op een directe transactie of verkoop, maar op het identificeren van bedrijven die geïnteresseerd zijn in jouw propositie.

GratisVideoChristiaanSnabel

Bekijk gratis video training

7 dodelijke fouten waardoor jouw marketing
nooit een verkoopmachine wordt.

Funnel

Bij leadgeneratie is het zaak een klant stap voor stap te verleiden om gegevens bij jou achter te laten. De meest concrete eerste stap om dat te bereiken is je potentiële klant of prospect te verleiden naar je website of social media account te komen. Een volgende stap is om daar een connectie te maken of een e-mail adres achter te laten in ruil voor iets waardevols. Daarna kun je jouw prospect verder kwalificeren tot lead en eventueel verleiden een product of dienst van je af te nemen. Je klant doorloopt dit hele proces verloopt dus stap voor stap. De opbouw van deze stappen noemen we ook wel een leadgeneratie funnel.

Content

Om je prospect of klant zover te krijgen dat hij jou meerdere malen bezoekt, zijn e-mail adres achterlaat en uiteindelijk producten of diensten van je afneemt, heb je content nodig. Veel verschillende vormen van content. Maar ook verschillende boodschappen en informatie. Een klant die immers nog volop in de oriëntatie fase zit, heeft interesse in anderen content als een klant die zijn definitieve aankoopbeslissing wil gaan nemen.

Tools

Leadgeneratie is een marketingproces dat – als het goed is – grotendeels geautomatiseerd verloopt. Je hebt daarom een aantal marketing tools nodig. Onder andere voor:
– het verzamelen van prospects
– het maken van landingspages
– het automatiseren van je e-mails en downloads

Ook kun je denken aan tools die je helpen bij het plaatsen van je content op verschillende social media. Je wilt daar immers opvallen en nieuwe klanten trekken.

Herken je dit?

  • Je ziet meer potentie of wilt je bedrijf opschalen 🚀en daarom moet je marketing(aanpak of team) professionaliseren.
  • Je gaat een nieuw product in de markt zetten en wilt het daarbij in één keer goed doen! 🤦‍♂️.
  • Je wilt wel de ervaring, maar niet de kosten van een ervaren vaste (of interim) marketingmanager.

Speelt dit bij jou? Of heb je andere marketingvraagstukken? Dan kom ik graag met je in contact. Ik vind gesprekken met ondernemers en ondernemende mensen één van cadeautjes in mijn werk en krijg daar altijd energie van.  

Laten we vrijblijvend sparren over de groei van je marketing(team).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp