Growth hacking en marketing automation

Wil je je omzet vergroten met growth hacking? Hier ontdek je hoe je growth hacking en marketing automation toepast. Bovendien leer je hoe je meer rendement op je marketing budget maakt door te werken met marketingfunnels.

Over growth hacking

Growth hacking is een methodiek en filosofie waarmee veel bedrijven snel groeien. Wellicht kan ook jij hiermee je omzet laten groeien. Deze methodiek is gebaseerd op 3 peilers.

Zo breng je ten eerste de complete funnel in kaart en stuur je daarin continu op belangrijkste KPI’s.

Daarnaast verzin je continu experimenten, weeg je hiervan de impact en resultaten af, en voer je de meest veelbelovende experimenten direct uit. Je meet door in welke mate ze bijdragen aan de groei. De experimenten die de beste bijdrage leveren, schaal je als eerste bij je succes op of automatiseer je.

Het derde element is een op groei gerichte mindset. Je stimuleert, bewaakt en cultiveert deze mindset in je team. Iedereen moet bezeten zijn van groei en daar gefocust mee bezig zijn.

Pas deze drie elementen toe en ook jij kunt ook je omzet vergroten met growth hacking.

Bekijk de video training

Hierin leg ik je in 15min uit welke 7 dodelijke fouten maken dat jouw marketing nooit een verkoopmachine wordt.

GratisVideoChristiaanSnabel

Over marketing automation

Marketing automation is een techniek om met name je e-mail marketing te automatiseren. Zo kun je bijvoorbeeld bestaande klanten – zodra zij je website bezoeken, of juist een tijd niet bezocht hebben – een automatische mail sturen. Ook kun je klanten die net iets van je gekocht hebben, wijzen op extra voordelen of vragen om een aanbeveling. Dit zijn kleine voorbeelden waarmee je je omzet kan helpen groeien. Bovendien is de investering, na het opzetten, naar verloop van tijd zeer beperkt. Het systeem doet het werk en jij kunt de omzet van je scale-up vergroten met growth hacking

Over marketingfunnels

Ook het werken en denken in funnels is een belangrijk element binnen growth hacking. Een klant koop namelijk nooit direct, na je allereerste contact iets van je. Anderzijds, als een klant eenmaal iets heeft gekocht, bestaat de mogelijkheid dat hij vaker terugkomt en jouw diensten aanbeveelt.

Door slim om te gaan met dit gegeven, haal je meer rendement uit je marketingbudget en kun je de omzet van je scale-up vergroten met Growth hacking en marketing automation.

Herken je dit?

  • Je ziet meer potentie of wilt je bedrijf opschalen 🚀en daarom moet je marketing(aanpak of team) professionaliseren.
  • Je gaat een nieuw product in de markt zetten en wilt het daarbij in één keer goed doen! 🤦‍♂️.
  • Je wilt wel de ervaring, maar niet de kosten van een ervaren vaste (of interim) marketingmanager.

Speelt dit bij jou? Of heb je andere marketingvraagstukken? Dan kom ik graag met je in contact. Ik vind gesprekken met ondernemers en ondernemende mensen één van cadeautjes in mijn werk en krijg daar altijd energie van.  

Laten we vrijblijvend sparren over de groei van je marketing(team).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp