3 onverwachte risico’s voor je contentstrategie

Hoe manage je jouw contentstrategie?

Ik maakte laatst een video over waar het misgaat bij het implementeren van je contentstrategie. Ik bespreek in deze video niet al te voor de hand liggende misstappen en inschattingsfouten. Lees je liever? Hieronder vind je het een verkort blog artikel over deze video

Vaak gaat bij het implementeren van je contentstrategie niet mis op de technologie, de strategie of de tools. Het loopt juist spaak op iets heel simpels; namelijk de content. 

Content moet zorgen voor actie bij je lezer of kijker

De mate waarin je succesvol kunt zijn in je online marketing strategie is in hoge mate afhankelijk van het maken van goede en aansprekende content. Deze content moet er niet alleen voor zorgen dat bezoekers naar je website komen, maar ook dat ze hun emailadres achterlaten of iets kopen. Kortom, dat ze actie ondernemen op jouw website. Veel bedrijven onderschatten het belang van goede content en maken daarom deze 3 fouten.

1.Kwaliteit van de content/copywriting

Veel bedrijven denken dat content schrijven makkelijk is. Dit wordt erg onderschat, want in de praktijk blijkt goede content maken toch knap lastig. Iedereen kan natuurlijk wel wat leuks schrijven…….. 

Maar wat niet iedereen voor elkaar krijgt, is dat hun content de bezoekers ook tot actie over laten gaan. Daar heb je een goede copywriter voor nodig. En die zijn lastig te vinden… Copywriting is namelijk echt een vak apart.

TIP : Onderschat dat niet, zoek een goede copywriter

 

2. Creatie en aantrekkelijkheid van je content

Daarnaast gaat er in het proces van content creatie ook vaak een hoop mis. Veel bedrijven worstelen ermee hoe je tot die content komt. En in het specifiek het creatief conceptuele stuk daarvan. Hoe kom je nou van informatie over je bedrijf, technische producten of andere inhoudelijke zaken tot een stuk content waar je bezoeker iets aan heeft. Deze content moet inspelen op de ‘pijn’ van je bezoeker om hem aan te kunnen spreken.

Daarnaast moet je content het ook nog goed doen op sociale media. Om zo ook je bezoekers en potentiële klanten te kunnen bereiken. De vorm moet dus ook aantrekkelijk zijn.

TIP : Publiceer aantrekkelijke content die over de pijn van je doelgroep

 

3. Organiseer je content proces

Als je begint met het opzetten van een onderneming of bedrijf, zul je ook regelmatig content online moeten plaatsen. Op je eigen website, sociale kanalen of gastblogs op andere websites publiceren.

Hiermee wil je ook je klantenbase informeren. Dit is een heel process. En als je dit NIET goed organiseert, komt het ook nooit goed van de grond.

Maar als je dit WEL goed organiseert en een goede planning handhaaft, dan hoeft dat helemaal niet zo’n enorme belasting van je tijd te zijn.

Je kunt content immers hergebruiken, inspiratie opdoen op andere plekken en dat op een creatieve manier inzetten zodat je zelf minder werk eraan hebt. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om content te genereren die jou niet veel tijd hoeven te kosten.

TIP : Denk vooraf goed na over hoe je je contentstrategie organiseert

 

Conclusies

Het gaat dus vaak fout bij de digitale implementatie van je strategie vanwege de content. Het gaat fout bij de kwaliteit, bij de creatieve slag van bedrijfsinformatie naar informatie voor je doelgroep en het gaat fout bij het organiseren van het proces. 

Doe je voordeel met deze tips en voorkom dat jij deze 3 fouten maakt.

Waar lig jij – qua marketing – van wakker? En hoe kan jouw marketing naar een hoger plan? Je komt er achter in deze 100% vrijblijvende sessie.

Een upgrade voor je marketing?

Elke maand een paar tips (die je niet op Google vind)

Help andere ondernemers en marketeers van deze kennis en tips profiteren door dit artikel te delen. 

Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp