ScaleUpExperience

Deze 3 dingen zitten het succes van content strategie in de weg

Is jouw content strategie ook zo’n taaie klus die maar niet winstgevend wil worden? Ontdek hoe je dat voorkomt.

Over de auteur

Inhoud

De content strategie rendabel krijgen. Vaak is het een taaie klus die ook – als je puur naar de kosten/baten kijkt nogal wat frustratie oproept. Hoe kun je dat voorkomen?  Ik maakte er laatst deze video over.

Ik behandel drie onderschattingsrisico’s. Lees je liever? Hieronder vind je het een verkort blog artikel over deze video

Vaak gaat bij het implementeren van je content strategie niet mis op de technologie, de strategie of de tools. Het loopt juist spaak op iets heel simpels; namelijk : de content zelf. 

Content moet je bezoeker activeren 

De mate waarin je succesvol bent met je SEO strategie of B2B leadgeneratie is in hoge mate afhankelijk van het maken van goede en aansprekende content. 

Deze content moet er niet alleen voor zorgen dat bezoekers naar je website komen, maar ook dat ze hun email adres achterlaten of iets kopen. 

Kortom, dat ze actie ondernemen op jouw website. Veel bedrijven onderschatten het belang van goede content en maken daarom deze 3 fouten.

Content strategie vraagt kwaliteit van de copywriting

Als het gaat om content, maken veel bedrijven een ‘denkfout’. Ze denken dat ze best zelf goede content kunnen schrijven. Hoe moelijk kan het zijn…

Dat valt in de praktijk best tegen. 

Er zijn best veel mensen die een goede tekst in correct Nederlands kunnen opleveren. 

Maar het punt is dat die tekst moet

– kort, krachtig en verleidelijk zijn

– moet mensen overtuigen en aanzetten tot actie

– moet inspelen op zoekwoorden en termen

Daar heb je dus een écht goede copywriter voor nodig. In ieder geval iemand die voldoet aan deze eisen.

Maar copywriting is een vak apart, dus écht goede copywriters zijn lastig te vinden..

Content strategie tips op video deel 1
TIP : Onderschat dat niet, zoek een goede copywriter

Content strategie vraagt  aantrekkelijke content

Een ander onderdeel van je content strategie is dat je content maakt die juist NIET over jezelf of je bedrijf gaat. Het moet juist over een probleem gaan waarmee je klanten worstelen.

Veel marketeers en ondernemers vinden die creatief conceptuele slag maar lastig. 

Want hoe kom je van informatie over je bedrijf, technische producten of andere inhoudelijke zaken tot een stuk content waar je bezoeker iets aan heeft?

De truc is dat je meer ‘outside-in’ moet denken en werken en plaats van ‘inside-out’. Het klinkt als een cliché, maar je moet de klant echt centraal zetten. Ook bij het maken van content voor je content strategie.

Daarnaast moet je content het ook nog goed doen op sociale media. Om zo ook je bezoekers en potentiële klanten te kunnen bereiken. De vorm moet dus ook aantrekkelijk zijn.

Al die randvoorwaarden maken het tot een uitdagend proces. Een ervaren professional weet daar doelgericht mee om te gaan. Twijfel dus niet om daar een beroep op te doen bij het realiseren van je content strategie

Content strategie tips op video deel 2
TIP : Publiceer aantrekkelijke content die over de pijn van je doelgroep

Content strategie vraagt een goed  proces

Als je begint met het opzetten van een onderneming, bedrijf of content strategie, is het maken en plaatsen van content een onmisbaar onderdeel van je marketingproces.

Je moet namelijk regelmatig je klantenbase informeren om ’top of mind’ te blijven.

Maar wil je dit structureel (bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks) doen? Dan vraagt de uitvoering van je content strategie een procesmatige aanpak. Anders komt het nooit goed van de grond. 

De tip is dus : Organiseer het goed en maak een heldere planning. Dan hoeft dat helemaal niet zo’n enorme belasting te zijn.

Je kunt content ook hergebruiken, inspiratie opdoen op andere plekken en content van anderen op een creatieve manier inzetten zodat je zelf minder werk aan hebt. 

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om slim en effectief aan je content strategie te werken. Als je het maar goed organiseert.

Content strategie tips op video deel 3
TIP : Denk vooraf goed na over hoe je je contentstrategie organiseert

Conclusies over content strategie implementeren

Ik behandelde in deze video verschillende redenen waardoor je content strategie wellicht niet van de grond komt. Ik vat ze hier nog even samen.

Content moet kwalitatief goed zijn en je bezoeker of gebruiker aanzetten tot actie. 

Content moet om die reden aantrekkelijk zijn, de aandacht trekken en verleiden

Content moet gaan over de problemen van je doelgroep. Het maken van deze creatief-conceptuele slag van bedrijfsinformatie naar informatie voor je doelgroep blijkt voor veel bedrijven lastig

Content structureel produceren en promoten vraagt een organisatie van een proces. 

Doe je voordeel met deze tips en voorkom dat jij deze 3 fouten maakt.

Meer over Content Strategie

Wil je meer grip op je groei?

Kopieer dan gerust onze aanpak. Wie weet maak je zelf een mooie start. En heb je  onverhoopt toch nog vragen? Kom gerust bij ons in de lucht.

Onze blueprint

Wacht...

Kopieer onze aanpak en:

Krijg een salesgerichter marketingteam dat eerdere verkoopresultaten verpulvert.

Ervaar hoe je een geoliede machine bouwt, ook als je weinig tijd of marketingkennis hebt.

Ontdek hoe je het maximale uit je team haalt zonder zelf een people manager te hoeven zijn.