Search
Close this search box.

Marketingstrategie opstellen

Je marketingstrategie. Het allesbepalende framework voor het succes van je product of dienst. Maar hoe zet je zoiets op? En wat komt er bij kijken om dat goed te doen? Je leest ‘t hier. Wil je meer weten?

Checklist
Marketingstrategie

Inhoud

Waarom een marketingstrategie?

Logische vraag. Een marketingstrategie lijkt in sommige gevallen misschien overdreven, maar is extreem waardevol.

Meer rendement op je marketingbudget.

Een strategie brengt focus aan in hoe je met je doelgroep communiceert. Je vergroot daarmee het rendement op je marketingbudget en de kans op succes.

Meer focus en slagkracht in je marketingteam.

Doordat je vooraf de kaders aangeeft, voorkom je discussie of ruis en dat er op teveel paarden tegelijkertijd wordt gewed, waardoor de executiekracht inzakt.

Voorkom verrassingen en tegenvallers.

Met een plan geef je iedereen de kans mee te denken. Dat voorkomt dat je dingen vergeet, mensen onverwacht geen tijd hebben, het niet zien zitten, of dat er geen budget is.

Wat is een marketingstrategie?

Je marketingstrategie is een goed uitgedachte aanpak om de 4P’s van je marketing te bepalen, aangevuld met een zorgvuldige planning om je product of dienst in de markt te lanceren.

Bovendien zorgt een heldere marketingstrategie voor goede doorvertaling van lange termijn plannen naar korte termijn acties.

Stappenplan voor een marketingstrategie of plan:

  1. Je maakt een analyse van de markt en de concurrentie en daarmee een aantal strategische keuzes.
  2. Je selecteert segmenten of niches en ontwikkelt een waardepropositie.
  3. Je bedenkt een communicatiestrategie en waarmee je klanten raakt en je product onweerstaanbaar positioneert
  4. Je formuleert een mediastrategie om bereik onder je doelgroep op te bouwen
  5. Je ontwerpt een marketingfunnel om dat bereik te converteren naar goed betalende klanten.
  6. Je betrekt verkoopkanalen of distributiepartners die je kunnen helpen de salesresultaten verder op te schalen.
  7. Je werkt alles uit in concreet realiseerbare acties, producten en resultaten, benodigde budgetten en planningen.

Vooral die laatste stap is belangrijk. Want zo neem je collega’s of teamleden mee en borg je het draagvlak en succes van je plan.

Aangezien ieder bedrijf of situatie uniek is, en dat van jou waarschijnlijk ook ;-), is dit een secuur klusje. En dus maatwerk.
Wil je hiermee zelf aan de slag? Download de checklist.

10 must haves voor een succesvolle marketingstrategie.

Ben je benieuwd naar onze aanpak?

Wanneer heb je een marketingstrategie nodig?

Je marketingstrategie is dus cruciaal bij productintroducties. Maar een marketingstrategie kan ook in de onderstaande situatie helpen;

Je wilt naar het volgende niveau.

Je marketing loopt misschien best lekker, maar dat is voor jou niet goed genoeg. Je wilt naar een hoger niveau. Of dit jaar met een topresultaat afsluiten.

Je wilt je merk, branding of website vernieuwen.

Maar om die vernieuwing zodanig te laten slagen dat je er weer jaren mee vooruit kunt, is het misschien goed de marketingstrategie als eerste aan te scherpen.

Je bent zelf geen marketingdier.

Je vind marketing belangrijk, maar het is niet jouw ding of kunt je tijd beter gebruiken. Daarom besteedt je het schrijven van een strategie of plan liever uit.

Speelt dit bij jou?

Voorbeelden van hoe we je helpen

Waarschijnlijk is je tijd kostbaar en wil die niet verspillen aan het uitvinden het wiel. Daarom is dat wat we voor je doen:

Je meenemen in de laatste trends op marketingautomation en AI-gebied. Zo voorkom je dat je investeert in achterhaalde techniek.

Je helpen aan een visie en zo voorkomen dat je de verkeerde technologie selecteert.

Je tijd besparen door marketingtools, leveranciers en implementatie partners te screenen.

Je in contact brengen gespecialiseerde bureaus en freelancers op dit gebied ie bij jou en je bedrijf passen

Je meenemen in welke marketingprocessen voor jouw bedrijf cruciaal zijn en hoe je die automatiseert.

Ben je benieuwd hoe dat er voor jou uit zou kunnen zien?

Hoe ga je hier zelf mee aan de slag?

Wij werken volgens een strak proces. Onze tijd is schaars en die van jou waarschijnlijk ook. Daarom kijken we eerst of we een match zijn. Daarna zijn we flexibel en sluiten we onze aanpak aan jouw situatie en behoeften. De stappen zijn;

Intake en kennismaking

Je vult een intake formulier in met het vraagstuk waarmee je wilt beginnen. Daarin vertel je meer over je bedrijf en de markt waarin je werkt. Daarmee bepalen we of er een match is, en hoe we je helpen.

Offerte en opdrachtbevestiging

Is er een match? Dan investeren we extra tijd in het schrijven van een maatwerk offerte. Zo heb je zekerheid dat we jou goed begrijpen en jouw probleem wordt opgelost.

Aan de slag en oplevering

We beginnen met een kick-off sessie. Daarin bespreken we het proces, de aanpak en de werkwijze. Daarna volgen er een aantal werksessies en leveren we resultaat in de vorm plannen of presentaties.

Referenties

Al onze klanten en relaties geven met alle plezier een referentie. Om het overzichtelijk te houden, vind je hier twee testimonials van klanten die naar tevredenheid met ons hebben gewerkt.

Als bureau wil je goed gebriefd worden. Als goed is, kun je samen hele mooie dingen maken. Peter begrijpt dat. Hij begeleidt ambitieuze projecten met de juiste input, op een constructieve, resultaatgerichte én prettige manier. Zijn ervaring en manier van aansturing waren voor ons als bureau een verademing.

Jan-Willem Visser

Co-owner WordPress Internetbureau Sowmedia

We hebben een fantastisch product. Maar onze positionering, branding, marketingfunnels en website konden beter. Christiaan en Peter hebben ons geholpen deze stappen te zetten. En dat levert nog steeds mooie resultaten op. Ik kan ieder groeibedrijf dat de marketing sales of klantgerichter wil maken en naar het volgende niveau wil, aanbevelen om eens met hen in gesprek te gaan.

Herbert Robijn

Founder Finodex

Cases

Misschien zeggen bovenstaande referenties je weinig. Daarom hebben we ook nog een paar soortgelijk projecten voor je op een rij gezet,

GoldenTulip

GoldenTulip

GoldenTulip is een franchise organisatie dat met een brand en concept aantrekkelijk wil zijn voor gasten en franchisees. Hoe breng je dat over via je global booking platform? ...

RegioBank

Stel honderden tussenpersonen verkopen jouw diensten. Maar die ondernemers weten weinig van online marketing terwijl jij daar een enorme kans ziet. Hoe activeer je hen?...

Next steps

Ben je enthousiast en bereid om te investeren in een aanscherping van je marketingstrategie of propositie? Dan raad ik je aan om een kennismaking te plannen.

Onze tarieven behoren tot de hogere in de markt, maar onze klanten zijn zonder uitzondering tevreden over de kwaliteit en het rendement op hun investering.

Wil je meer weten?

Ben je via Google op deze pagina terecht gekomen en wil je ons eerst beter leren kennen? Lees dan ons verhaal, of volg ons een tijdje. Bijvoorbeeld via onze nieuwsbrief of maak connectie op LinkedIn.

Artikelen over marketingstrategie

Je kunt natuurlijk ook meer lezen op onze blog over marketingstrategie. Dit schreven we er eerder over.

Buyer persona

Buyer Persona’s gebruik je zo!

De valkuilen van Growth Hacking

Werkt je marketingstrategie niet? Check deze 7 dingen.

Een doorlopende stroom orders uit je online strategie. Veel bedrijven doen daar jaren over. Hoe komt dat? En hoe kan het sneller?

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Hieronder hebben we de meestgestelde vragen over onze werkwijze voor je op een rij gezet.

Waar moet ik aan denken qua investering?

Je hebt marketeers die €85 per uur vragen en consultancy bureaus die je een trajecten proberen te verkopen van €25.000. 
Bij ons begint het vanaf €4.950.

Wat wordt er van mij verwacht?

Uiteraard dat je zelf tijd beschikbaar hebt. Maar ook dat je team of betrokken collega’s geinformeerd zijn. De tijdsinvestering hangt af van het uitgangsmateriaal en de doelstellingen van het project.

Wat levert mij dit op?

Het belangrijkste is dat je helderheid en focus krijgt. Jij, maar ook je collega’s, je team, en stakeholders zoals MT leden en investeerders. Hoe het het rendement is? Vrijwel al onze klanten bevelen ons aan.

Ben je enthousiast geworden, maar heb je een andere vraag?

EBook
10 Verkoop Versnellers
Ebook

Wacht...

Wil je ook:

Een salesgerichter marketingteam dat eerdere verkoopresultaten verpulvert?

Een goed geoliede marketingmachine, die maandelijks nieuwe klanten aanbrengt?

Het maximale uit je team halen zonder zelf eerst het wiel te moeten uitvinden?