Search
Close this search box.

Marketing
automatiseren

Meer dan ooit kunnen AI en marketingtools tijd en geld besparen. Maar als je niet weet waar je moet beginnen? Hoe maak je dan die stap?

Checklist
Marketing Automatiseren

Inhoud

Waarom je marketing automatiseren?

Simpel gezegd omdat het wel eens dé sleutel zou kunnen zijn om meer rendement uit je marketinginvestering of je hele marketingteam te halen. De drie meest genoemde en bewezen voordelen zijn:

Efficient werken en profiteren van technologie.

Dat zul je bereiken door vooral de voordelen van je product te benadrukken. Geef aan hoe je het leven van je klanten beter kan maken en je zult klanten raken en meer verkopen.

De concurrentie voorblijven of niet achterop raken.

Met een goede waardepropositie kun je je op een onderscheidende manier positioneren en je unieke voordelen benadrukken. Daarmee kun je concurrentie buiten spel zetten.

Een klein team en niet te veel personeel.

Als je gaat investeren in advertentiecampagnes en de boodschap doet je klanten weinig, kun je er donder op zeggen dat je weinig leadconversie of sales voor terugkrijgt.

Kortom, technologie geeft je een oneerlijk concurrentie voordeel. Als je het tenminste geregeld weet te krijgen…

Wat is marketing automatiseren?

Dat is het inzetten van AI en marketingtools waardoor je beter scoort in Google, meer uit je advertentiebudget haalt of meer verkoopt op je website.

Feitelijk liggen er in de hele klantreis of in ieder marketingproces kansen om te automatiseren. Denk voor de aardigheid eens na hoe het in jullie bedrijf zit met de onderstaande activiteiten.

Met marketingautomatisering kun je doorgaans met een kleiner marketingteam en minder management af. Dat scheelt je dus kosten en tijd.

Wat is het verschil tussen marketing automation en marketing automatiseren? En wat kun je automatiseren?

Met marketingautomation bedoelen veel marketeers het automatiseren van e-mails en marketingfunnels.

Maar marketing automatiseren bevat veel meer. Denk aan:

  • geautomatiseerd vervaardigen van content door AI
  • geautomatiseerd plaatsen van posts op sociale media
  • geautomatiseerd bezoeken van prospects in je LinkedIn netwerk
  • geautomatiseerd sturen van mails naar prospects en leads
  • geautomatiseerd ‘warmhouden van offertes’ bij je klanten
  • geautomatiseerd verrichten van klantenservice activiteiten

Hiermee valt er veel te winnen. Denk aan kosten besparen, maar ook rendement, efficiency, snelheid en conversie verhogen.

Zo blijkt uit onderzoek dat goed automatiseren de sales kan vertienvoudigen.

Wil je hiermee zelf aan de slag? Download onze must have.
10 processen die je moet automatiseren.

Ben je benieuwd welke kansen we zien, of wil je een kickstart?

Wanneer je marketing automatiseren?

Er is geen gouden regel of uniforme aanleiding. Maar neem je de onderstaande symptomen waar? Denk er dan over na.

Je marketingteam is druk, maar de resultaten vallen tegen.

Op zich niet gek. Er wordt steeds meer van marketingteams verwacht. En als je dan niet investeert in automatisering, dan loopt je team langzaam maar zeker vast.

Je moet steeds meer mensen en bureaus aannemen.

Dan zit er iets fout. Want tegenwoordig worden de meeste marketingteams juist kleiner en slagvaardiger door het gebruik van technologie.

Je wilt je marketingteam professionaliseren of uitbreiden.

Sta dan even stil bij hoe je marketingprocessen zijn ingericht en hoe technologie je daarbij helpt. Moet je wel investeren in mensen? Of is technologie veel slimmer?

Je hebt dit gebied de laatste 2 jaar geen scan gedaan.

De ontwikkelingen volgen elkaar momenteel zo snel op, dat je dan waarschijnlijk geen up-to-date beeld hebt van wat er mogelijk is.

Benieuwd naar andere redenen of wil je meer weten?

Voorbeelden van hoe we je helpen

Waarschijnlijk is je tijd kostbaar en wil die niet verspillen aan het uitvinden het wiel. Daarom is dat wat we voor je doen:

Je meenemen in de laatste trends op marketingautomation en AI-gebied. Zo voorkom je dat je investeert in achterhaalde techniek.

Je helpen aan een visie en zo voorkomen dat je de verkeerde technologie selecteert.

Je tijd besparen door marketingtools, leveranciers en implementatie partners te screenen.

Je in contact brengen gespecialiseerde bureaus en freelancers op dit gebied ie bij jou en je bedrijf passen

Je meenemen in welke marketingprocessen voor jouw bedrijf cruciaal zijn en hoe je die automatiseert.

Ben je benieuwd hoe dat er voor jou uit zou kunnen zien?

Hoe ga je hier zelf mee aan de slag?

Wij werken volgens een strak proces. Onze tijd is schaars en die van jou waarschijnlijk ook. Daarom kijken we eerst of we een match zijn. Daarna zijn we flexibel en sluiten we onze aanpak aan jouw situatie en behoeften. De stappen zijn;

Intake en kennismaking

Je vult een intake formulier in met het vraagstuk waarmee je wilt beginnen. Daarin vertel je meer over je bedrijf en de markt waarin je werkt. Daarmee bepalen we of er een match is, en hoe we je helpen.

Offerte en opdrachtbevestiging

Is er een match? Dan investeren we extra tijd in het schrijven van een maatwerk offerte. Zo heb je zekerheid dat we jou goed begrijpen en jouw probleem wordt opgelost.

Aan de slag en oplevering

We beginnen met een kick-off sessie. Daarin bespreken we het proces, de aanpak en de werkwijze. Daarna volgen er een aantal werksessies en leveren we resultaat in de vorm plannen of presentaties.

Referenties

Al onze klanten en relaties geven met alle plezier een referentie. Om het overzichtelijk te houden, vind je hier twee testimonials van klanten die naar tevredenheid met ons hebben gewerkt.

Kan globale ideeën omzetten in heldere visie op vernieuwende business modellen en concrete concepten. Met drive en professionaliteit krijgt hij mensen enthousiast. Dat komt de doorloopsnelheid en succes van projecten ten goede.

BartPouwels

Bart Pouwels

Head of Cargo – Schiphol Airport

BearingPoint

Bij KPN, Fundcoach en SNS Bank werkte ik samen met Christiaan. Hij was - lang voordat het mainstream werd - al een datagedreven gedreven en salesgerichte marketeer. En ook een ondernemende marketeers. Daarnaast heb ik altijd met veel lol en plezier gehad in het werken met Christiaan.

Jeroen Hesterman

Jeroen Hesterman

Marketing Intelligence Specialist

Cases

Misschien zeggen bovenstaande referenties je weinig. Daarom hebben we ook nog een paar soortgelijk projecten voor je op een rij gezet,

ShowTag

Video moet steeds interactiever. ShowTag helpt TV zenders en productiemaatschappijen hun video’s in no-time interactief maken. Maar hoe maak je een goede entree in die markt?...

Schiphol

Big data is het nieuwe goud! En als het over big data gaat is de luchthaven Schiphol een Walhalla! 70 miljoen passagiers en maar liefst 500.000 vliegtuigen....

Next steps

Wil je je marketing automatiseren? Plan dan een een kennismaking in.

Onze tarieven behoren tot de hogere in de markt, maar onze klanten zijn zonder uitzondering tevreden over de kwaliteit en het rendement op hun investering.

Wil je meer weten?

Ben je via Google op deze pagina terecht gekomen en wil je ons eerst beter leren kennen? Lees dan ons verhaal, of volg ons een tijdje. Bijvoorbeeld via onze nieuwsbrief of maak connectie op LinkedIn.

Artikelen over marketing automatiseren

Je kunt hier natuurlijk ook meer op onze blog over lezen. Dit schreven we er eerder over.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over marketing automatiseren. Hieronder hebben we hopelijk de antwoorden voor je.

Wat kost het om de marketing automatisering op een rij zetten?

Dat ligt eraan hoe complex je product of dienst is, wat je zelf al hebt staan en wat je van ons verwacht. Wij denken en werken funnels uit en zorgen dat ze live-staan als we afronden. Dat start vanaf €4.950.

Wat wordt er van mij verwacht?

Uiteraard dat je zelf tijd beschikbaar hebt. Maar ook dat je team of betrokken collega’s geinformeerd zijn. De tijdsinvestering hangt af van het uitgangsmateriaal en de doelstellingen van het project.

Wat is het rendement?

Je haalt meer leads en sales binnen met hetzelfde marketingbudget. Daarnaast krijg je meer focus in je communicatie. Vrijwel al onze klanten beamen dat en zeggen achteraf: ‘Dit hadden we eerder moeten doen!’

Ben je enthousiast geworden, maar heb je een andere vraag?

EBook
10 Verkoop Versnellers
Ebook

Wacht...

Wil je ook:

Een salesgerichter marketingteam dat eerdere verkoopresultaten verpulvert?

Een goed geoliede marketingmachine, die maandelijks nieuwe klanten aanbrengt?

Het maximale uit je team halen zonder zelf eerst het wiel te moeten uitvinden?