Search
Close this search box.

Marketingfunnel
opzetten

De marketingfunnel is één van de cruciale bouwstenen in je marketingstrategie. Maar wat is een marketingfunnel? En hoe bouw je er één die werkt? Je leest ‘t hier. 
Benieuwd hoe wij je hiermee kunnen ontzorgen?

Checklist
Marketingfunnel

Inhoud

Waarom een marketingfunnel?

Omdat een zorgvuldig uitgewerkte funnel van enorme waarde is. De top 3 voordelen van een goeie marketing en salesfunnel zijn:

Meer leads en klanten.

Veel bedrijven verkopen hun product door het te ‘pushen’. Dat kost echter veel meer tijd, geld en energie dan dat je je klanten verleidt met een funnel. Je verkoopt meer, makkelijker en kunt hogere prijzen vragen.

Meer het rendement op je marketingbudget.

Adverteer je? Dan kun je daar met je marketingfunnel veel betere rendementen uit halen. Met zo’n funnel haal je hogere conversies en meer leads of klanten binnen dan zonder een funnel.

Waarschijnlijk maak je content.

Voor je website. Voor je socials. Voor je nieuwsbrief. Door te werken vanuit een funnel gedachte, breng je daar focus op aan. Elke stukje content gaat bijdragen aan conversie en verkoopresultaten.

Meer klanten uit je marketingautomation.

Misschien heb je geinvesteerd in marketingautomation, maar werkt dat nog niet zo goed. Een marketingfunnel kan ervoor zorgen dat je wel rendement gaat maken.

Wat is een marketingfunnel?

Dat is feitelijk een soort rode loper. Een flow die het aankoopproces van de potentiële koper weergeeft en hem daarin ondersteunt.

Van prille orientatie – waarin je klant misschien nog niet eens wat wat ie wil – totaan de aankoop. En eventueel de momenten erna.

Zoals in de onderstaande plaat is aangegeven zet je met een funnel al marketinguitingen zoals advertenties, e-mails of sociale media in het teken van maar één doel : Je klant laten kopen!

Wat is het verschil tussen een marketing en salesfunnel?

Een salesfunnel gaat over de daadwerkelijke verkoop van je product. Denk aan het bespreken van voorstellen, een gratis trial versie of het closen van de deal in een gesprek aan tafel.

Maar daar gaat wel iets aan vooraf. Je klant orienteert zich namelijk eerst.

Hij vergelijkt jouw product met alternatieven. En dat doet hij via Google, je website en andere uitingen.

Dat stukje van de funnel, noemen we de dus marketingfunnel. Je ziet hieronder hoe ze zich tot elkaar verhouden.

Wil je hiermee zelf aan de slag? Download ons stappenplan.
In 10 stappen naar een succesvolle marketingfunnel.

Ben je benieuwd hoe wij het in jouw situatie zouden aanpakken?

Wanneer is een marketingfunnel nodig?

Als je met je marketing en sales structureel en beter wilt inspelen op klantreis en kansen daarin. Een funnel helpt je die kansen te zien en er dingen voor te bedenken.

Andere aanleidingen om een funnel te bouwen of eens goed onder de loep te nemen zijn:

Je gaat een product lanceren.

Bij de lancering van een product is de eerste klap een daalder waard. Zet daarom je marketingfunnel in deze fase goed neer en je hebt er de rest van het traject veel plezier van.

Je gaat de website vernieuwen.

Een funnel heeft doorgaans impact over hoe je website eruit komt te zien. Het zou zonde zijn als je die aanpak niet direct meeneemt en achteraf extra kosten hebt om ‘t alsnog te implementeren.

Je wilt contentmarketing of marketingautomation inzetten.

De basis van succes met contentmarketing of marketingautomation is een funnelstrategie. Denk die eerst uit, en focus dan pas op techniek en creatie.

Je gaat adverteren of campagnes doen.

Advertenties zijn niet goedkoop. En dus wil je wel maximaal rendement. Dat rendement kun je afdwingen of sterk verbeteren met een goeie marketingfunnel.

Wil je hier meer van weten?

Voorbeelden van hoe we je helpen

Waarschijnlijk is je tijd kostbaar en wil die niet verspillen aan het uitvinden het wiel. Daarom is dat wat we voor je doen:

Je meenemen in de laatste trends op marketingautomation en AI-gebied. Zo voorkom je dat je investeert in achterhaalde techniek.

Je helpen aan een visie en zo voorkomen dat je de verkeerde technologie selecteert.

Je tijd besparen door marketingtools, leveranciers en implementatie partners te screenen.

Je in contact brengen gespecialiseerde bureaus en freelancers op dit gebied ie bij jou en je bedrijf passen

Je meenemen in welke marketingprocessen voor jouw bedrijf cruciaal zijn en hoe je die automatiseert.

Ben je benieuwd hoe dat er voor jou uit zou kunnen zien?

Hoe ga je hier zelf mee aan de slag?

Wij werken volgens een strak proces. Onze tijd is schaars en die van jou waarschijnlijk ook. Daarom kijken we eerst of we een match zijn. Daarna zijn we flexibel en sluiten we onze aanpak aan jouw situatie en behoeften. De stappen zijn;

Intake en kennismaking

Je vult een intake formulier in met het vraagstuk waarmee je wilt beginnen. Daarin vertel je meer over je bedrijf en de markt waarin je werkt. Daarmee bepalen we of er een match is, en hoe we je helpen.

Offerte en opdrachtbevestiging

Is er een match? Dan investeren we extra tijd in het schrijven van een maatwerk offerte. Zo heb je zekerheid dat we jou goed begrijpen en jouw probleem wordt opgelost.

Aan de slag en oplevering

We beginnen met een kick-off sessie. Daarin bespreken we het proces, de aanpak en de werkwijze. Daarna volgen er een aantal werksessies en leveren we resultaat in de vorm plannen of presentaties.

Referenties

Al onze klanten en relaties geven met alle plezier een referentie. Om het overzichtelijk te houden, vind je hier twee testimonials van klanten die naar tevredenheid met ons hebben gewerkt.

Enorme kennis van digital. Heeft als spin in het web grote stappen gezet. Sterke conceptuele denker. Kan orde in de chaos scheppen. Ziet kansen en zet ze om in praktische digitale oplossingen. Peter is een prettige positieve kerel met humor wat hem sterk maakt in stakeholdermanagement.

Bas Witkampf

Bas Wittkampf

Product Owner NN App

BearingPoint

Bij KPN, Fundcoach en SNS Bank werkte ik samen met Christiaan. Hij was - lang voordat het mainstream werd - al een datagedreven gedreven en salesgerichte marketeer. En ook een ondernemende marketeers. Daarnaast heb ik altijd met veel lol en plezier gehad in het werken met Christiaan.

Jeroen Hesterman

Jeroen Hesterman

Marketing Intelligence Specialist

Cases

Misschien zeggen bovenstaande referenties je weinig. Daarom hebben we ook nog een paar soortgelijk projecten voor je op een rij gezet,

Finodex

Lage rentes en inflatie maken beleggen aantrekkelijker dan ooit. Finodex speelt met haar TradingSystemen goed op in. Maar hoe maak je je marketing beter voor nog meer resultaat?...

Schiphol

Als het over de logistieke keten rondom luchtvracht gaat, zijn er veel spelers die een vinger in de pap hebben. Hoe ontwikkel je samen met die stakeholders nieuwe proposities?...

Next steps

Ben je enthousiast en wil je investeren in je marketingfunnel? Plan dan een een kennismaking in.

Onze tarieven behoren tot de hogere in de markt, maar onze klanten zijn zonder uitzondering tevreden over de kwaliteit en het rendement op hun investering.

Wil je meer weten?

Ben je via Google op deze pagina terecht gekomen en wil je ons eerst beter leren kennen? Lees dan ons verhaal, of volg ons een tijdje. Bijvoorbeeld via onze nieuwsbrief of maak connectie op LinkedIn.

Artikelen over marketingfunnels

Je kunt natuurlijk ook meer lezen op onze blog over marketingfunnels. Dit schreven we er eerder over.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over het opzetten van marketingfunnels. Hieronder hebben we hopelijk de antwoorden voor je.

Wat kost een marketingfunnel opzetten?

Dat ligt eraan hoe complex je product of dienst is, wat je zelf al hebt staan en wat je van ons verwacht. Wij denken en werken funnels uit en zorgen dat ze live-staan als we afronden. Dat start vanaf €4.950.

Wat wordt er van mij verwacht?

Uiteraard dat je zelf tijd beschikbaar hebt. Maar ook dat je team of betrokken collega’s geinformeerd zijn. De tijdsinvestering hangt af van het uitgangsmateriaal en de doelstellingen van het project.

Wat is het rendement?

Je haalt meer leads en sales binnen met hetzelfde marketingbudget. Daarnaast krijg je meer focus in je communicatie. Vrijwel al onze klanten beamen dat en zeggen achteraf: ‘Dit hadden we eerder moeten doen!’

Ben je enthousiast geworden, maar heb je een andere vraag?

EBook
10 Verkoop Versnellers
Ebook

Wacht...

Wil je ook:

Een salesgerichter marketingteam dat eerdere verkoopresultaten verpulvert?

Een goed geoliede marketingmachine, die maandelijks nieuwe klanten aanbrengt?

Het maximale uit je team halen zonder zelf eerst het wiel te moeten uitvinden?