“Ik had niet scherp waar ik moest beginnen”

Over de groei van een innovatief beleggingsplatform

Sleutel je (ook) liever aan je product, dan aan je marketing? Dan verlies je soms de grip. Ontdek hoe Herbert dit aanpakt en we een solide basis voor verdere groei creëerden.

Herbert.

Oprichter Eigenaar van Finodex Beleggingsplatform

“Ik dacht snel stappen te maken met een paar tweaks in mijn marketingfunnel. Achteraf bleken dat maar details. De échte winst zit voor mij in een totaal-aanpak”

Product is top, nu de marketing nog.....

Een eenvoudige weg naar rendement. Dat is de droom Herbert Robijn als hij begint met Finodex. Een innovatief beleggingsplatform dat beleggers met algoritmes en tradingsystemen mooie rendementen laat maken.

Finodex is een uniek platform met een verzameling van meer dan 60 tradingsystemen. De algoritmes van deze systemen stellen je in staat rendement te maken. Gewoon via je bestaande beleggingsrekening. Van bijvoorbeeld BinckBank of Today’s.

Slide 2 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Previous
Next

Waar moet ik beginnen?

Eind 2020 klopte Herbert bij ons aan. Hij heeft een mooie propositie, maar de conversie kan beter. Herbert wilde weten hoe. En waar hij het beste kon beginnen. 
Of we eens naar goed zijn marketingfunnel konden kijken……. Net als veel andere tech-ondernemers had Herbert:

Moeite om alle ballen hoog te houden

Niet direct het gevoel dat hij zijn marketing onder controle had

Het gevoel dat het allemaal veel beter kan, maar hoe?

Weinig tijd (en zin) om het wiel uit te vinden

Welke freelancers of bureau’s heb ik nodig? En hoe stuur ik ze aan?

In zo’n geval is het logisch dat je het even niet meer scherp hebt. Je hebt een goed lopend bedrijf waar het “alle hens aan dek” is. Dan heb je geen tijd (en soms ook geen zin) om je (veelal ‘s avonds) ook nog eens goed te verdiepen in je marketing.

“Als ondernemer heb ik veel ballen in de lucht te houden. Maar m’n marketing werd op een gegeven moment gewoon belangrijk. Het is toch een vak apart. 
Ik kon het er niet ‘even bij doen’”

Op zo’n moment ga je op zoek naar hulp. Ik zocht eigenlijk iemand waarmee ik over m’n marketing kon sparren. Een soort ‘hands-on’ marketingmanager voor 1 dag in de week. Ik heb immers ook geen compagnon.

Stap 1 - Overzicht creëeren

De eerste stap die we met Herbert zetten, was het creëeren van overzicht. Via ons ‘Groei-in-1-x-goed’ model, kijken we samen waar de meeste pijn zit en waar wat te halen valt. We besluiten om een expert review op z’n funnel te doen.

In een uitgebreide scan van de marketingfunnel komen tal van zaken aan het licht. Tientallen aanpassingen en voorstellen komen aan de orde.

Belangrijkste conversie killers in navigatie en klikpaden naar de funnel

Conversie beperkingen door huisstijl en vormgeving

Het impact van de communicatie strategie op de verkoop

Kleine details in teksten, visuals die de conversie snel kunnen verbeteren

Grote en strategische wijzigingsvoorstellen

Stap 2 - Praktische stappen en strategische keuzes

Herbert heeft een goed lopende website, dus we kunnen niet alles van de ene op de andere dag aanpakken. Om de ‘first impression’ te verbeteren en wat ‘quick-wins’ te pakken doen we het voorstel van de home van Finodex.com, die snel wordt geïmplementeerd.

“Soms lijk je eindeloos te moeten verbouwen aan je website. Achteraf zie je dan pas dat je een goed fundament mist. Een merkstrategie is zo’n fundament. Als je dat hebt staan, scheelt dat je on “the long run” zeeën van tijd en geld.

We besluiten ook de merkstrategie aan te pakken. We zetten een framework neer van waardepropositie, positionering, kern-en merkwaarden en merk-identiteit. We briefen een brand-designer en binnen een aantal weken ligt er een nieuw ‘brand-book’.

Stap 3 - Implementeren en prioreiten stellen

Op basis van de nieuwe stijl gaan we implementeren. Ook hier kijken we samen naar de prioriteiten. Herbert heefft immers een klein team en het andere werk gaat ook gewoon door. We besluiten de meeste prioriteit te geven aan:

De homepage en de belangrijkste klikpaden naar de funnel

De campagne pagina’s, daar komt immers betaald verkeer op binnen

De pagina’s met tradingsystemen. Daar staan gebruikers “voor de kassa”

De afgelopen maanden ondersteunden we het team van Finodex om deze pagina’s naar het volgende niveau te trekken. We ontwierpen het UX van de belangrijkste pagina’s en componenten samen met Herbert en werkten, samen met zijn team.

Klik Hier
Previous
Next

Stap 4 - Verfijnen en borgen

Aan de website-kant gaan we van grote structurele wijzigingen naar fijnmazigere conversie optimalisaties en experimenten. Daarnaast is er aandacht voor borging in het team en verleggen we de focus naar de mijn-omgeving en app waar we kijken naar:

Pagina-en Customer Journey analyse(s)

Marketingfunnel en onboarding klikpaden

Conceptueel en strategisch UX design

Conversie copy-writing

Art-direction en design

Aansturing diverse online specialisten

Focus, prioritering en management/strategie advies

“Als ondernemer kun je veel eenvoudige marketingactiviteiten prima zelf. Maar dat is bij het bovenstaande rijtje toch anders. Dat is specialistenwerk. En als je dat maar 1x in de zoveel tijd nodig hebt? Tja, dan moet je dat niet zelf doen.

De mooiste resultaten?

De resultaten gaan de goede kant op. De mooiste stap is de ‘upgrade’ van de pagina’s met de tradingsystemen. Het is dé plek waar de klanten van Finodex besluiten of ze een volgende stap nemen. Je ziet hieronder hoe het nu is. Kijk hier nog het was.

Ook de overzichtspagina van alle tradingsystemen van Finodex helpen we nu verbeteren. Over enkele weken zal ook deze pagina sterk verbeterd zijn. Hieronder zie je alvast een voorproefje. Kijk hier hoe het eerst was….

Previous
Next

Hoe het verhaal verder gaat...

We konden hier slechts een klein deel van de verbeteringen die we doorvoerden opnemen. Ben je benieuwd hoe het verder gaat? Meld je dan aan voor onze updates. Voor de komende maanden staan op het programma:

Strategische optimalisaties van de marketingfunnel

Grondige upgrade van het platform en de app

Aanjagen van de groei met campagnes

Borging en overdracht aan de Finodex organisatie

In een van onze updates zullen we dit klantverhaal verder actualiseren. Ben je nieuwsgierig geworden naar onze dienstverlening? Of weet je iemand die hiervan zou kunnen profiteren? Kijk eens naar onze proposities.

Groeimanagement
Groeimanagement advies
Gratis groeimanagement

Hulp.

Benieuwd naar jullie groeipotentieel met onze aanpak? Doe een groei-strategie gesprek.

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy. Stel hier evt. je eigen voorkeuren in

Scale up marketing

Download E-book