contentmarketing

Uitmuntende contentmarketing voor scale-ups. Hoe doe je dat? Je weet waarschijnlijk dat content en contentmarketing essentieel zijn voor jouw vindbaarheid in Google. Maar ook op sociale media als LinkedIn, Facebook en Instagram.

De vraag is: Hoe organiseer je dit voor je scale-up of de onderneming waarmee je wilt doorgroeien? Ik bekijk dit vanuit drie peilers. Heb je één van de drie peilers niet op orde? Dan ga je niet maximaal scoren met contentmarketing.

SEO

Uitmuntende contentmarketing voor scale-ups begint wat mij betreft met SEO. Dat betekent: organisch gevonden worden door Google en gebruikers die op zoek zijn naar producten of diensten die jij aanbiedt. Wil je hierop scoren? Dan maak  je deze drie dingen op orde.

  1. De techniek die nodig is om Google je site te laten vinden en optimaal vindbaar te maken in de zoekmachine
  2. De content. Deze moet immers wel relevant zijn voor je doelgroep
  3. De autoriteit. Google geeft jou een hogere plek in de zoekresultaten naarmate anderen naar jou verwijzen.

Hoewel er in de afgelopen jaren tal van (in mijn ogen details) zijn bijgekomen en – SEO specialisten door deze toegenomen complexiteit grof geld verdienen –  is het bovenstaande nog steeds de basis. Een basis die veel bedrijven niet op orde hebben en waar dus resultaat te halen is.

GratisVideoChristiaanSnabel

Bekijk gratis video training

7 dodelijke fouten waardoor jouw marketing
nooit een verkoopmachine wordt.

Vorm

Uitmuntende contentmarketing voor scale-ups houdt niet op bij geschreven artikelen. Steeds vaker vormen video, podcasts en andere vormen van rich media een cornerstone in de contentmarketing van bedrijven.

Zeker door de toename van voice technologie en voice search wordt de waarde van geschreven tekst minder. Zorg dus dat jij eruit springt met je contentmarketing. Zet meerdere vormen van contentmarketing in en zorg dat je aansluit bij wat je doelgroep prettig vindt en waardeert.

Promotie

Is je SEO perfect op orde en maak je schitterende content? Dan doe je dus twee dingen goed, maar mis je de laatste schakel. Dat is namelijk de promotie van je content. Google zorgt er weliswaar voor dat je gevonden wordt, maar dat kan enige tijd duren.

Het is daarom veel effectiever om je content te promoten. Bijvoorbeeld op sociale media of blogs met een groot bereik.  Om hierover meer te weten te komen, lees je mijn artikelen, of huur je mij in.

Herken je dit?

  • Je ziet meer potentie of wilt je bedrijf opschalen 🚀en daarom moet je marketing(aanpak of team) professionaliseren.
  • Je gaat een nieuw product in de markt zetten en wilt het daarbij in één keer goed doen! 🤦‍♂️.
  • Je wilt wel de ervaring, maar niet de kosten van een ervaren vaste (of interim) marketingmanager.

Speelt dit bij jou? Of heb je andere marketingvraagstukken? Dan kom ik graag met je in contact. Ik vind gesprekken met ondernemers en ondernemende mensen één van cadeautjes in mijn werk en krijg daar altijd energie van.  

Laten we vrijblijvend sparren over de groei van je marketing(team).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp