Upgrade Website en ContentStrategie

Je wilt online beter presteren om zowel meer klanten als talent op de arbeidsmarkt binnen te halen. Hoe leg je een goede basis waarmee een klein marketingteam veel kan presteren?

Vraag van RSG

We gaan van 1 naar 3 business lines, onze recruiters willen meer met onze website, maar we hebben weinig budget en nagenoeg geen marketingpersoneel.

Hoe kunnen we toch meer bereiken met online marketing? Oja, en onze website is verouderd, dus daar moeten we ook iets mee….

Dat was vraag van Patrick van der Tuin, Directeur van RSG Finance. Ik bouwde voor hem een nieuwe marketingbasis.

Onze aanpak

We maken een aanvalsplan dat bestaat uit meerdere onderdelen.

We beginnen bij een SEO en contentstrategie. Wat willen we communiceren met de arbeidsmarkt en de doelgroepen van de businesslines? En waarop willen we beter gevonden worden in Google?

Dat beeld vertaal ik door naar een customer journey en marketingfunnels en een UX design van de website, Samen met de webbouwer gaan we aan de slag om de website te upgraden en we implementeren active campaign als Marketing Automation pakket.

Resultaat

Het ophalen van de content voor de nieuwe website en het verbouwen daarvan ging niet makkelijk. Toch leidde dat uiteindelijk tot de basis die we voor ogen hadden.

Door de vernieuwde opzet, kaders van de contentstrategie en Active Campaign, kan de marketeer van RSG zelf artikelen plaatsen en promoten.

Ook kunnen ook de recruiter en de trekkers van de business lines hun content op een goede manier op de website kwijt. Ook wordt de website beter vindbaar, is deze goed beheerbaar en daarmee een robuuste ruggegraad voor de online marketing van RSG.

"Mooie stappen gezet"

Door de Scrum methodiek die hij invoerde maakten we een kickstart met ons online team.
Jurgen van Diesen

Jurgen van Diesen

Manager Online Team – Interpolis

"Fixed the Marketing Basics!"

They helped us to fix our marketing basics and reach our goals.
Nina FearWheater - NicoLab

Nina FearWheater

Business Developer NicoLab

Onze inbreng

Strategie, Management & Organisatie
52%
UX design & ConceptOntwikkeling
84%

Soortgelijke projecten

JBBX cover - Meer groei door structuur aan te brengen
Regiobank cover - Fundament voor groei en de nodige marketingawards
Interpolis cover Digitale transformatie verekeraar

Andere projecten

JBBX is een toonaangevend trainingsbureau gericht op persoonlijke groei en organisatie ontwikkeling. Ontdek hoe wij hielpen met een kickstart door het breed product assortiment te positioneren door effectiever te zijn met marketing.
RegioBank is een Nederlandse bank, gericht op kleine ondernemers en consumenten in de regio. Ontdek hoe wij honderden tussenpersonen hielpen bij de online marketing van RegioBank's diensten.