Vernieuwende Datapropositie naar het volgende niveau

Als het over de logistieke keten rondom luchtvracht gaat, zijn er veel spelers die een vinger in de pap hebben. Hoe ontwikkel je samen met die stakeholders nieuwe proposities?

Dit deden wij voor:

Onze aanpak

Na een korte analyse begin ik pragmatisch. Wie zijn de stakeholders in de keten? Wat zijn hun belangen? En hoe kunnen we een daaraan dienende een propositie bouwen?

Om daar een beter beeld bij te krijgen, organiseer ik een aantal value discovery sessies. Daarbij inventariseer ik wensen, belangen, kansen en risico’s.

Met een klein aantal spelers besluit ik een coalitie te vormen. Daarmee doen we een aantal sessies om de waarde propositie boven tafel te krijgen.

Deze werk ik uit in landingpage zodat ik de propositie kan testen. Ik ontwikkel de user-flows en maak een globaal app ontwerp. Dat lever ik op als clickable prototype.

Toegepaste expertises

Vraag van Schiphol

Slechts een paar procent van de wereldwijde handel gaat via de lucht. Maar de waarde ervan is gigantisch. Lamborgini’s, paarden, IPhones, diamanten. Het gaat allemaal via de lucht.

Schiphol is – ook voor luchtvracht – een mainport in Europa. Niet alleen waardevolle handel, maar ook verse bloemen en organen, gaan via Schiphol Europa in, of de wereld over.

Om de positie van Schiphol als Cargo-hub in Europa verder te versterken, wordt nagedacht over het delen van data door de complete logistieke keten. Ik dacht daarover mee.

Kan ideeën omzetten in concrete concepten. Met drive en professionaliteit krijgt hij mensen enthousiast.
BartPouwels

Bart Pouwels

Head of Cargo – Schiphol Airport

Resultaat

De aanpak heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een, inmiddels online beschikbare, clickable demo van de mobiele app.

Met de demo haalden we feedback bij de stakeholders op. Na een paar iteraties haalden we met het definitieve ontwerp funding op voor de volgende fase.

Hiermee een pilot met een aantal partners en de ontwikkeling van een applicatie, een datasharing platform en API gestart.

Hebben jullie een soortgelijke uitdaging?

Soortgelijke projecten

EBook
10 Verkoop Versnellers
Ebook

Wacht...

Wil je ook:

Een salesgerichter marketingteam dat eerdere verkoopresultaten verpulvert?

Een goed geoliede marketingmachine, die maandelijks nieuwe klanten aanbrengt?

Het maximale uit je team halen zonder zelf eerst het wiel te moeten uitvinden?