Rebranding van een global 
booking platform

GoldenTulip is een franchise organisatie dat met een brand en concept aantrekkelijk wil zijn voor gasten en franchisees. Hoe breng je dat over via je global booking platform?

Wil je dit soort artikelen als eerste lezen?
Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Klantvraag

Dit e-commerce platform heeft een sterk internationaal karakter met ruim 200 hotels uit meer dan 20 verschillende landen.

De oude, traditionele website zorgde voor onvoldoende uitstraling en gebruiksvriendelijkheid en moest daarom volledig vernieuwd worden.

De lancering van het nieuwe platform had een deadline die niet verschoven kon worden: De jaarlijkse internationale conferentie in België in aanwezigheid van tientallen hotelmanagers en directie.

Klantenwens

Aanpak

Samen met een designer eerste de focus gelegd op het concept en de schermen en vervolgens zo vroeg mogelijk in het traject het development team hierin betrokken.

De (internationale) stakeholder groep gedurende het hele traject nauw betrokken.

Wij hadden ideeën over een volgende stap in onze marktbewerking, maar moeite om dat te concretiseren. ScaleUpExperience (Peter en Christiaan) hebben ons daarbij geholpen. In een paar pragmatische sessies ontstond voor ons veel helderheid. Goed georganiseerde professionals die ik van harte aanbeveel.
Wim Beltman

Wim Beltman

Afdelingshoofd Van Dorp Deventer

Structurele verandering

Binnen de gestelde tijdslijnen en budget een volledig nieuw platform live gezet, wat maandelijks duizenden boekingen aan omzet genereerde en het merk online een moderne uitstraling gaf.

Resultaat