Organisatie Advies Inrichting Marketing Team

Wat moet je doen als marketingcommunicatie alleen, niet meer genoeg is om je salesdoelstellingen te halen? Dan moet je je marketing sales gerichter maken. Maar hoe doe je dat?
Portbase 3 download cover - Organisatie Advies Inrichting Marketing Team

Vraag van Portbase

Via het platform van Portbase doen meer dan 4.000 organisaties papierloos zaken in de haven. Klanten van Portbase gebruiken daarvoor ruim 40 verschillende services.

Medio 2020 komt er een geheel nieuwe product-categorie bij. Dit vraagt andere vormen van marktbewerking dan waar Portbase tot dusverre vertrouwd mee is.

De vraag is: Hoe veranderen we onze marketingorganisatie zodanig dat ook de nieuwe categorie diensten succesvol in de markt kan worden gezet en de samenwerking met sales daarin succesvol is?

Onze aanpak

In eerste instantie ga ik met Portbase terug naar de basis. We analyseren doelstellingen en brengen aanpassingen, verbeteringen en mogelijke kosten en baten in kaart.

Verder analyseren we de huidige organisatie, de manier van werken, de tools en processen. Daarmee stel ik een advies, een business case en implementatieplan op.

Samen met mijn opdrachtgever breng ik dit in bij de directie we krijgen goedkeuring voor de uitrol. We werven mensen en ik werk hen als kwartiermaker in.

Resultaat

Met het advies en het implementatieplan in de hand maakt Portbase snel stappen. Een Marketingmanager en MarketingAutomation Lead gaan aan de slag.

Daarnaast worden de andere mensen aan het nieuwe team toegevoegd. De business case blijkt een handig instrument om deze verandering waar nodig bij te sturen.


Inmiddels heeft marketing haar nieuwe positie in de organisatie verworven en speelt een belangrijkere rol in de propositie ontwikkeling en afzet van Portbase diensten.

"Wist stappen te maken!"

Wist veel te bereiken op vlak van proposities, Go-to-Market, marketing automation en marketingorganisatie.
Donald Baan

Donald Baan

Portbase – Manager Marketing, Sales & Business Development

Onze inbreng

Strategie, Management & Organisatie
89%
UX design & ConceptOntwikkeling
14%

Download deze case

Een luchthave beschikt over veel data. Maar er ontstaat vaak pas concrete businesswaarde door die

Portbase 3 download cover - Organisatie Advies Inrichting Marketing Team

Andere projecten

Hoe zet je een propositie in de markt? Als er qua marketing nog weinig tot niets beschikbaar is?
CoachTribe.nl is hét contentplatform voor Coaches dat met onze hulp een kickstart kreeg.