Search
Close this search box.

Organisatie Advies Inrichting Marketing Team

Wat moet je doen als marketingcommunicatie alleen, niet meer genoeg is om je salesdoelstellingen te halen? Dan moet je je marketing sales gerichter maken. Maar hoe doe je dat?

Wil je dit soort artikelen als eerste lezen?
Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Klantvraag

Via het platform van Portbase doen meer dan 4.000 organisaties papierloos zaken in de haven. Klanten van Portbase gebruiken daarvoor ruim 40 verschillende services.

Medio 2020 komt er een geheel nieuwe product-categorie bij. Dit vraagt andere vormen van marktbewerking dan waar Portbase tot dusverre vertrouwd mee is.

De vraag is: Hoe veranderen we onze marketingorganisatie zodanig dat ook de nieuwe categorie diensten succesvol in de markt kan worden gezet en de samenwerking met sales daarin succesvol is?

Klantenwens

Aanpak

In eerste instantie ga ik met Portbase terug naar de basis. We analyseren doelstellingen en brengen aanpassingen, verbeteringen en mogelijke kosten en baten in kaart.

Verder analyseren we de huidige organisatie, de manier van werken, de tools en processen. Daarmee stel ik een advies, een business case en implementatieplan op.

Samen met mijn opdrachtgever breng ik dit in bij de directie we krijgen goedkeuring voor de uitrol. We werven mensen en ik werk hen als kwartiermaker in.

Christiaan en Peter hebben ons geholpen met het leggen van een commerciële basis voor onze nieuwe data-en API diensten . Een heldere marketingstrategie, marketing-automation geïmplementeerd, organisatie advies geïmplementeerd en nieuwe collega’s voor ons marketingteam aangenomen en ingewerkt. Resultaten waarvan we nog steeds volop profiteren.
Donald Baan

Donald Baan

Manager Marketing, Sales & Business Development

Structurele verandering

Met het advies en het implementatieplan in de hand maakt Portbase snel stappen. Een Marketingmanager en MarketingAutomation Lead gaan aan de slag.

Daarnaast worden de andere mensen aan het nieuwe team toegevoegd. De business case blijkt een handig instrument om deze verandering waar nodig bij te sturen.


Inmiddels heeft marketing haar nieuwe positie in de organisatie verworven en speelt een belangrijkere rol in de propositie ontwikkeling en afzet van Portbase diensten.

Resultaat

EBook
10 Verkoop Versnellers
Ebook

Wacht...

Wil je ook:

Een salesgerichter marketingteam dat eerdere verkoopresultaten verpulvert?

Een goed geoliede marketingmachine, die maandelijks nieuwe klanten aanbrengt?

Het maximale uit je team halen zonder zelf eerst het wiel te moeten uitvinden?