Opzet van een ECommerce afdeling

SNS Bank is altijd een challenger geweest van de grootbanken. Daarom liep SNS Bank ook voorop toen ECommerce een rol van belang ging spelen. Lees hier hoe dat in zijn werk ging.
SNS - Opzet van een ECommerce afdeling

Vraag van SNS Bank

Als succesvolle challenger van de van de Nederlandse grootbanken profileert SNS bank zich grotendeels online profileert en heeft het in de loop der jaren haar productaanbod verbreed.

Samen met een team van specialisten zette ik de online sales van de ‘direct afsluitbare producten’ sparen, verzekeringen en betaalrekeningen op.

Onze aanpak

We hebben gebouwd aan de drie basispijlers die nodig zijn voor een goede online performance: goede producten, een vlekkeloze customer journey voor de klant en een perfect samenwerkend multi-disciplinair ‘digital’ team.

Vanuit deze basis hebben we digitale kanalen opgezet voor betalen en verzekeren en online formules en succesvolle marktintroducties voor verzekeringen.

Resultaat

Binnen drie maanden werden flinken stappen gezet voor de online sales en verzekeringen en werden innovatieve en zeer succesvolle concepten als SNS Snelverzekeraar, SNS Verzekeren online spel en SNS Spaar- en betaalwijzer in de markt gezet.

Dat is in de jaren die volgden alleen maar gegroeid. Ik werkte tijdens deze case met een succesvolle combinatie: jong talent ter beschikking en pionieren met de budgetten van een grote bank, wat tot zeer goede online salesresultaten heeft geleid.

"Forse groei gerealiseerd🎯"

Kenmerkend zijn de gestructureerde aanpak, het fact-based werken en de drive om resultaat te halen.

Jochem Aubel

Manager ECommerce SNS Bank

Onze inbreng

Strategie, Management & Organisatie
82%
UX design & ConceptOntwikkeling
79%

Soortgelijke projecten

ShowTag download cover - Voorbereiding globale expansie video platform
Portbase 2 cover - go to market dataplatform

Andere projecten

Hoe zet je een propositie in de markt? Als er qua marketing nog weinig tot niets beschikbaar is?
Finoxdex is een platform waar particuliere beleggers een kant en klare beleggingsstrategie kunnen volgen dat haar marketing beter wil maken voor nog meer resultaat.