Opzet van een ECommerce afdeling

SNS Bank is altijd een challenger geweest van de grootbanken. Daarom liep SNS Bank ook voorop toen ECommerce een rol van belang ging spelen. Lees hier hoe dat in zijn werk ging.

Wil je dit soort artikelen als eerste lezen?
Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Klantvraag

Als succesvolle challenger van de van de Nederlandse grootbanken profileert SNS bank zich grotendeels online profileert en heeft het in de loop der jaren haar productaanbod verbreed.

Samen met een team van specialisten zette ik de online sales van de ‘direct afsluitbare producten’ sparen, verzekeringen en betaalrekeningen op.

Klantenwens

Aanpak

We hebben gebouwd aan de drie basispijlers die nodig zijn voor een goede online performance: goede producten, een vlekkeloze customer journey voor de klant en een perfect samenwerkend multi-disciplinair ‘digital’ team.

Vanuit deze basis hebben we digitale kanalen opgezet voor betalen en verzekeren en online formules en succesvolle marktintroducties voor verzekeringen.

Resultaatgerichte marketeer en E-commerce manager. Heeft, toen we samenwerkte bij SNS Bank, jaar op jaar uitdagende targets gehaald en bijgedragen aan succesvolle transformatie van onze afdeling. Neus voor commerciële kansen en een goed gevoel voor wat klanten triggert. Gestructureerde aanpak, fact-based werken en drive om resultaat te halen is waarom ik hem zou aanbevelen.

Jochem Aubel

Manager ECommerce SNS Bank

Structurele verandering

Binnen drie maanden werden flinken stappen gezet voor de online sales en verzekeringen en werden innovatieve en zeer succesvolle concepten als SNS Snelverzekeraar, SNS Verzekeren online spel en SNS Spaar- en betaalwijzer in de markt gezet.

Dat is in de jaren die volgden alleen maar gegroeid. Ik werkte tijdens deze case met een succesvolle combinatie: jong talent ter beschikking en pionieren met de budgetten van een grote bank, wat tot zeer goede online salesresultaten heeft geleid.

Resultaat

logo