Marketing Automation Implementatie in een complexe organisatie

Stel je hebt ruim 30 proposities. En ook de customer journeys hiervan zijn onderling verschillend. Hoe kom je dan tot één schaalbare manier om met al je klanten te communiceren?
Portbase 1 - Marketing Automation Implementatie in een complexe organisatie

Vraag van Portbase

Via het platform van Portbase doen meer dan 4.000 organisaties papierloos zaken in de haven. Klanten van Portbase gebruiken daarvoor 40 verschillende services.

Binnen de Portbase organisatie zijn verschillende ideeen over hoe met deze klanten gecommuniceerd moet worden. Maar over één ding is men het eens.

Het moet minder tijd kosten, het moet data-gedreven zijn en ook communicatie via de ‘mijn-omgeving’ en sociale media moeten beter worden ontsloten.

Portbase denkt aan marketing-automation, maar de organisatie en verschillende belangen maken het complex. De vraag is: Hoe pakken we dit concreet aan?

Onze aanpak

En zijn niet alleen veel verschillende proposities en customer journeys. Er zijn ook verschillende stakeholders die allemaal hun eigen wensen en belangen hebben.

Met een stakeholder analyse, een analyse van de klantebase, maak ik een business case. Die gebruik ik als filter. Waar en hoe gaan we dit ‘t snelst terugverdienen?

Op basis daarvan besluiten we klein te beginnen. We doen een pilot met Active Campaign en leren daaruit waar de organisatie echt behoefte heeft.

Ook stellen we vast wat er in de organisatie aan randvoorwaarden op orde gemaakt moet worden om hierin echt succesvol te gaan worden.

De ervaringen en aanvullende requirements uit de organisatie leiden tot de wens voor een ‘zwaardere oplossing’. Anders komt de schaalbaarheid in het geding.

Ik begeleid de pakketselectie, de selectie van de implementatie partner, de contractonderhandelingen, de technische en de business implementatie.

We kiezen voor Marketo en implementeren dat door een sprint-cyclus op te tuigen met het team, Implementatie partner Chapman Bright en management als stakeholder.

Resultaat

Onder druk van de Brexit deadline realiseren we de snelste Marketo implementatie ooit. Binnen 30 dagen na het tekenen van de deal, draaien de eerste campagnes.

Daarna pakken we sprint voor sprint nieuwe campagnes, customer journeys en issues op. We ontwikkelen onboarding campagnes en acquisitie programmas en nemen de organisatie in mee.

Na een aantal maanden laat ik bij Portbase een goed functionerende Marketing Automation organisatie achter.

"Wist stappen te maken!"

Wist veel te bereiken op vlak van proposities, Go-to-Market, marketing automation en marketingorganisatie.
Donald Baan

Donald Baan

Portbase – Manager Marketing, Sales & Business Development

"Senior Marketing Professional"

Christiaan is échte Senior. Heeft ons op zeer kundige wijze geadviseerd bij onze online marketing afdeling.
Marty van Pelt

Marty van Pelt

Manager Marketing & Communicatie Portbase

Onze inbreng

Strategie, Management & Organisatie
89%
UX design & ConceptOntwikkeling
21%

Soortgelijke projecten

Portbase 2 cover - go to market dataplatform
Justlease cover - Online autolease voor consumenten op de kaart
Nuon cover - B2B Online marketing campagnes
NN cover - Een nieuwe online bank neerzetten

Andere projecten

Portbase is aanjager van digitale innovatie. Wij hielpen dit slimme informatieplatform voor havenlogistiek om het platform te lanceren.
Justlease is specialist op mobiliteitsgebied. Ontdek hoe wij hielpen om de verschillende proposities beter neer te zetten.