logo

Zo implementeer je marketing-automation in een complexe organisatie

Stel je hebt ruim 30 proposities. En ook de customer journeys hiervan zijn onderling verschillend. Hoe kom je dan tot één schaalbare manier om met al je klanten te communiceren?

Dit deden wij voor:

Onze aanpak

En zijn niet alleen veel verschillende proposities en customer journeys. Er zijn ook verschillende stakeholders die allemaal hun eigen wensen en belangen hebben.

Met een stakeholder analyse, een analyse van de klantebase, maak ik een business case. Die gebruik ik als filter. Waar en hoe gaan we dit ‘t snelst terugverdienen?

Op basis daarvan besluiten we klein te beginnen. We doen een pilot met Active Campaign en leren daaruit waar de organisatie echt behoefte heeft.

Ook stellen we vast wat er in de organisatie aan randvoorwaarden op orde gemaakt moet worden om hierin echt succesvol te gaan worden.

De ervaringen en aanvullende requirements uit de organisatie leiden tot de wens voor een ‘zwaardere oplossing’. Anders komt de schaalbaarheid in het geding.

Ik begeleid de pakketselectie, de selectie van de implementatie partner, de contractonderhandelingen, de technische en de business implementatie.

We kiezen voor Marketo en implementeren dat door een sprint-cyclus op te tuigen met het team, Implementatie partner Chapman Bright en management als stakeholder.

Toegepaste expertises

Vraag van Portbase

Via het platform van Portbase doen meer dan 4.000 organisaties papierloos zaken in de haven. Klanten van Portbase gebruiken daarvoor 40 verschillende services.

Binnen de Portbase organisatie zijn verschillende ideeen over hoe met deze klanten gecommuniceerd moet worden. Maar over één ding is men het eens.

Het moet minder tijd kosten, het moet data-gedreven zijn en ook communicatie via de ‘mijn-omgeving’ en sociale media moeten beter worden ontsloten.

Portbase denkt aan marketing-automation, maar de organisatie en verschillende belangen maken het complex. De vraag is: Hoe pakken we dit concreet aan?

Commerciële basis gelegd voor nieuwe data- en API-diensten. Strategie, automation en opzet team. Goed werk!
Donald Baan

Donald Baan

Manager Marketing, Sales & Business Development
Communicatief sterke kwartiermakers die de transformatie van onze marketing afdeling doelgericht in gang hebben gezet.
Marty van Pelt

Marty van Pelt

Manager Marketing & Communicatie

Resultaat

Onder druk van de Brexit deadline realiseren we de snelste Marketo implementatie ooit. Binnen 30 dagen na het tekenen van de deal, draaien de eerste campagnes.

Daarna pakken we sprint voor sprint nieuwe campagnes, customer journeys en issues op. We ontwikkelen onboarding campagnes en acquisitie programmas en nemen de organisatie in mee.

Na een aantal maanden laat ik bij Portbase een goed functionerende Marketing Automation organisatie achter.

Hebben jullie een soortgelijke uitdaging?

Soortgelijke projecten

EBook
10 Verkoop Versnellers
Ebook

Wacht...

Wil je ook:

Een salesgerichter marketingteam dat eerdere verkoopresultaten verpulvert?

Een goed geoliede marketingmachine, die maandelijks nieuwe klanten aanbrengt?

Het maximale uit je team halen zonder zelf eerst het wiel te moeten uitvinden?