logo

Maximaliseer klantwaarde & marketingpositie met deze formule

Stel je hebt een product. En dat is technisch goed. Maar met goede marketing kan het allemaal net even een tandje beter. Hoe doe je dat?

Dit deden wij voor:

Onze aanpak

Als eerste gaan we aan de slag met de waardepropositie. We inventariseren waar de kansen liggen en doen een rondje langs de specialisten en interne stakeholders.

Met die informatie stellen we een propositieplan op en doen een aanzet voor de 4P’s zodat de marketingmix hiermee verder kan worden uitgewerkt.

Parallel daaraan gaan we met de specialisten aan de slag en maken prototypes van de offerte, transformeren het rapport tot een Glossy en stellen een draaiboek op dat zorg voor consistente uitvoering van de propositie.

Toegepaste expertises

Vraag van HumanCapitalCare

HumanCapitalCare is een arbo dienstverlener. Maar niet de eerste de beste. Ze zijn marktleider bij grote bedrijven en staan voor een totaal-aanpak.

Die totaal-aanpak begint met een goede inventarisatie vanuit een aantal specialisten. HumanCapitalCare noemt dat: ‘de OrganisatieScan’.

Dit product staat als een huis, want klanten zijn er blij mee. Maar de marketingpropositie kan beter.

Er spelen vragen als: ’Hoe krijgen we meer consistentie en uniformiteit? Hoe zorgen we dat onze klanten de waarde zien? Hoe maken we een professionelere eerste indruk?’

Mooie stappen gezet in relatief korte termijn. MarketingPropositie ontwikkeld & kant en klare concepten neergezet.
Erwin Forsch

Erwin Forsch

Directeur Dienstverlening

Resultaat

Het propositieplan, de aanzet voor de 4P’s en het draaiboek vormen een goed handvat voor de communicatie bij de uitwerking.

Het opgeleverde concept waarmee de rapportage niet als Word document maar als sexy Glossy te presenteren wordt gevalideerd door de rapportage bij twee écht klanten op deze manier te produceren. Dat is een groot succes.

HumanCapitalCare neemt het format – na enkele aanpassingen in gebruik. Verder dienen de UX-designs voor een digitale scan als requirements in verdere productontwikkeling.

Hebben jullie een soortgelijke uitdaging?

Soortgelijke projecten

EBook
10 Verkoop Versnellers
Ebook

Wacht...

Wil je ook:

Een salesgerichter marketingteam dat eerdere verkoopresultaten verpulvert?

Een goed geoliede marketingmachine, die maandelijks nieuwe klanten aanbrengt?

Het maximale uit je team halen zonder zelf eerst het wiel te moeten uitvinden?