Hoe marketing een goed product nóg beter maakt

Stel je hebt een product. En dat is technisch goed. Maar met goede marketing kan het allemaal net even een tandje beter. Hoe doe je dat?
HumanCapitalCare - Hoe marketing een goed product nóg beter maakt

Vraag van HumanCapitalCare

HumanCapitalCare is een arbo dienstverlener. Maar niet de eerste de beste. Ze zijn marktleider bij grote bedrijven en staan voor een totaal-aanpak.

Die totaal-aanpak begint met een goede inventarisatie vanuit een aantal specialisten. HumanCapitalCare noemt dat: ‘de OrganisatieScan’.

Dit product staat als een huis, want klanten zijn er blij mee. Maar de marketingpropositie kan beter.

Er spelen vragen als: ’Hoe krijgen we meer consistentie en uniformiteit? Hoe zorgen we dat onze klanten de waarde zien? Hoe maken we een professionelere eerste indruk?’

Onze aanpak

Als eerste gaan we aan de slag met de waardepropositie. We inventariseren waar de kansen liggen en doen een rondje langs de specialisten en interne stakeholders.

Met die informatie stellen we een propositieplan op en doen een aanzet voor de 4P’s zodat de marketingmix hiermee verder kan worden uitgewerkt.

Parallel daaraan gaan we met de specialisten aan de slag en maken prototypes van de offerte, transformeren het rapport tot een Glossy en stellen een draaiboek op dat zorg voor consistente uitvoering van de propositie.

Resultaat

Het propositieplan, de aanzet voor de 4P’s en het draaiboek vormen een goed handvat voor de communicatie bij de uitwerking.

Het opgeleverde concept waarmee de rapportage niet als Word document maar als sexy Glossy te presenteren wordt gevalideerd door de rapportage bij twee écht klanten op deze manier te produceren. Dat is een groot succes.

HumanCapitalCare neemt het format – na enkele aanpassingen in gebruik. Verder dienen de UX-designs voor een digitale scan als requirements in verdere productontwikkeling.

"Professionals die het vak verstaan"

Mooie stappen gezet in relatief korte termijn. MarketingPropositie ontwikkeld & kant en klare concepten neergezet.
Erwin Forsch

Erwin Forsch

Directeur Dienstverlening Human Capital Care

Onze inbreng

Strategie, Management & Organisatie
49%
UX design & ConceptOntwikkeling
21%

Download deze case

Een luchthave beschikt over veel data. Maar er ontstaat vaak pas concrete businesswaarde door die

HumanCapitalCare download cover - Hoe marketing een goed product nóg beter maakt

Andere projecten

Schiphol is 's werelds grootste luchthaven en thuishaven van onder meer KLM. Ontdek hoe wij hielpen om data slimmer te managen en nieuwe proposities te ontwikkelen.
Justlease is specialist op mobiliteitsgebied. Ontdek hoe wij hielpen om de verschillende proposities beter neer te zetten.