logo

Hoe je een geweldige digitale klantervaring neerzet in een grote organisatie

Veel bedrijven beginnen met een website. Maar ze hebben ook een app. Voor je klanten wil je één fantastische gebruikers ervaring. Hoe ontwerp je die? En hoe bouw je ‘m?

Dit deden wij voor:

Onze aanpak

De ontwikkeling van de App en mijn-omgeving vielen in één domein. Hier komen de teams, doelstellingen en strategie van de App en mijn-omgeving samen.

Ik was daar product owner. Binnen dit domein vormde ik de strategie, stelde ik de backlog op, managede de prioriteiten, rapporteerde over tijdlijnen, budgetten.

Door de sprints strak aan te sturen, iedereen op scherp te zetten en alle stakeholders te managen, hebben we met een minimale effort een mooi resultaat kunnen opleveren.

Toegepaste expertises

Vraag van NNApp

De klanten van Nationale Nederlanden kunnen hun geldzaken regelen in een ‘mijn omgeving’. Toch blijven er veel vragen over wachtwoorden en geblokkeerde accounts.

Ook is er een mobiele App. De meerwaarde hiervan is echter gering. Daardoor wordt de app weinig gebruikt, heefte een lage score in de appstore en het promoten is lastig.

Als je – zoals Nationale Nederlanden – 4 miljoen klanten hebt, dan loont het de moeite om deze 2 problemen in één project op te lossen. De vraag is: ‘Hoe pak je zoiets aan?’

In zijn werk is zijn passie voor klanten en digitalisering duidelijk zichtbaar. Streeft altijd naar TOPkwaliteit.

Kees Kool

Area Product Owner – Nationale-Nederlanden
Steengoede ProductOwner en StakeholderManager. Houdt marketing & IT goed in balans.

Melvin Welters

IT Manager – Nationale Nederlanden Bank

Resultaat

De aanpak heeft geresulteerd in een 100% stijging in het aantal NN App gebruikers (van 50.000 naar 100.000). Daarnaast zijn de onderstaande doelen behaald.

Doelgerichte Promotie van de NN app voor een geselecteerde doelgroep in de mijn-omgeving.

Meer functionaliteit in de NN App bieden voor klanten die deels verwijst naar de mijn-omgeving, zonder dat klanten opnieuw moeten inloggen.

Groter veiligheid. Door de verbeterde functionaliteit konden we de App verplicht stellen om veilig en zonder gebruikersnaam en wachtwoord te kunnen inloggen.

Klanttevredenheid. Daarnaast is de App store score uitgegroeid met 2 sterren naar ruim 4 sterren.

Hebben jullie een soortgelijke uitdaging?

Soortgelijke projecten

EBook
10 Verkoop Versnellers
Ebook

Wacht...

Wil je ook:

Een salesgerichter marketingteam dat eerdere verkoopresultaten verpulvert?

Een goed geoliede marketingmachine, die maandelijks nieuwe klanten aanbrengt?

Het maximale uit je team halen zonder zelf eerst het wiel te moeten uitvinden?