Groei van start-up naar volwassen onderneming

Stel je hebt een start-up en die draait leuk. Hoe pak je dan lift naar het volgende niveau? Lees hier hoe ik als investerende marketingmanager een bedrijf naar het volgende niveau hielp.

Wil je dit soort artikelen als eerste lezen?
Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Klantvraag

Ruim 50.000 BV’s worden er ieder jaar in Nederland opgericht. En een steeds groter percentage daarvan gaat volledig online.

Als je BV wilt oprichten, en je gaat Googlen, is de kans groot dat je bij Firm24 uitkomt. Zij zijn met afstand de grootste in het online oprichten van BV’s.

Dat ging echter niet vanzelf. Een aantal jaren geleden deed ik als interimmer een klus bij deze start-up. We waren toen met zijn vieren en een paar werk-studenten.

Na deze klus besloot ik zelf in dit bedrijf te investeren. Als marketingmanager professionaliseerde ik alles wat nodig was om ‘next level’ te gaan. En dat is goed gelukt!

Klantenwens

Aanpak

In een start-up zijn er altijd té veel ideeën en is er altijd te weinig tijd en geld. We moesten dus keuzes maken. Zeker in het begin.

We kozen voor een keiharde focus op zoekmachine marketing in combinatie met een slimme marketingfunnel.

We zetten daar vol op in, en dat betaalde zich goed uit. Stap voor stap optimaliseerden we ook de website en bouwden het marketingteam uit. Ook dat ging met het nodige vallen en opstaan, maar uiteindelijk hadden we een goed team met een gezonde sales-mindset.

In 2017 startte ik met Flare Dept. Eigenlijk ligt mijn achtergrond in bewegend beeld. Zo maakten we met mijn eerdere bedrijf veel online video voor Albert Heijn. De fotografie ‘deden we er een beetje bij’. Mijn broer, waarmee ik het bedrijf had, deed de techniek en ging daar helemaal op. Op een zeker moment kregen we de vraag of een luxe grachtenpand konden fotograferen. De combinatie van techniek en jarenlange creative ervaring en mijn perfectionisme, leiden tot fantastische foto’s en herhaal opdrachten. Daardoor werden we in no-time een bekende naam voor het hogere segment in Amsterdam. Door fotografen aan te nemen en hen te leren fotograferen op onze manier, groeiden we hard.

Bas Goossens

Eigenaar Flare Dept.
In 2022 investeerde ik in BagBooking, een innovatief platform waarmee je je bagage binnen Europa van deur tot deur kunt versturen. Een mooi idee, maar meer dan een MVP was het op dat moment niet.

De website en de back-end waren in handen van een bureau, maar dat wilde ik in eigen hand hebben. En over de branding en positionering had ik hele andere ideeën dan de vorige eigenaren.

Maar als investerende ondernemer had ik veel meer aan mijn hoofd dan alleen de marketing. Ik moest ook een serviceorganisatie opbouwen, de deal met onze belangrijkste partner uitwerken, een team recruteren, een kantoor zoeken en nieuwe B2B partners werven.

Menno Troost

Managing Director Bagbooking

Structurele verandering

De gekozen aanpak, de gerichte investering en het harde werken leidt tot meer en meer sales. We groeien uit tot onbetwiste marktleider.

Met meerdere websites, een overload aan uitstekende content – die ik voor een groot deel zelf schreef of op SEO criteria controleerde – en een aantal slimme advertentiecampagnes, domineerden we de markt.

Die positie hebben we tot op de dag van vandaag weten vast te houden. Inmiddels is Firm24 met afstand marktleider op het oprichten van BV’s.

Resultaat

logo