Groei van start-up naar volwassen onderneming

Stel je hebt een start-up en die draait leuk. Hoe pak je dan lift naar het volgende niveau? Lees hier hoe ik als investerende marketingmanager een bedrijf naar het volgende niveau hielp.
Firm24 - Groei van start-up naar volwassen onderneming

Vraag van Firm24

Ruim 50.000 BV’s worden er ieder jaar in Nederland opgericht. En een steeds groter percentage daarvan gaat volledig online.

Als je BV wilt oprichten, en je gaat Googlen, is de kans groot dat je bij Firm24 uitkomt. Zij zijn met afstand de grootste in het online oprichten van BV’s.

Dat ging echter niet vanzelf. Een aantal jaren geleden deed ik als interimmer een klus bij deze start-up. We waren toen met zijn vieren en een paar werk-studenten.

Na deze klus besloot ik zelf in dit bedrijf te investeren. Als marketingmanager professionaliseerde ik alles wat nodig was om ‘next level’ te gaan. En dat is goed gelukt!

Onze aanpak

In een start-up zijn er altijd té veel ideeën en is er altijd te weinig tijd en geld. We moesten dus keuzes maken. Zeker in het begin.

We kozen voor een keiharde focus op zoekmachine marketing in combinatie met een slimme marketingfunnel.

We zetten daar vol op in, en dat betaalde zich goed uit. Stap voor stap optimaliseerden we ook de website en bouwden het marketingteam uit. Ook dat ging met het nodige vallen en opstaan, maar uiteindelijk hadden we een goed team met een gezonde sales-mindset.

Resultaat

De gekozen aanpak, de gerichte investering en het harde werken leidt tot meer en meer sales. We groeien uit tot onbetwiste marktleider.

Met meerdere websites, een overload aan uitstekende content – die ik voor een groot deel zelf schreef of op SEO criteria controleerde – en een aantal slimme advertentiecampagnes, domineerden we de markt.

Die positie hebben we tot op de dag van vandaag weten vast te houden. Inmiddels is Firm24 met afstand marktleider op het oprichten van BV’s.

"Mooie stappen gezet"

Door de Scrum methodiek die hij invoerde maakten we een kickstart met ons online team.
Jurgen van Diesen

Jurgen van Diesen

Manager Online Team – Interpolis

"Fixed the Marketing Basics!"

They helped us to fix our marketing basics and reach our goals.
Nina FearWheater - NicoLab

Nina FearWheater

Business Developer NicoLab

Onze inbreng

Strategie, Management & Organisatie
59%
UX design & ConceptOntwikkeling
94%

Soortgelijke projecten

No data was found

Andere projecten

No data was found