Go-to-Market Dataplatform

Digitale Innovatie in de logistiek gaat sneller als je veilig je data kunt delen. Portbase maakt dat mogelijk. Maar als je in deze tak van sport je platform moet lanceren. Hoe doe je dat dan?
Portbase 2 - Go-to-Market Dataplatform

Vraag van Portbase

Portbase bouwt een nieuw dataplatform. Een oplossing die bedrijven, organisaties en overheden in staat stelt data met elkaar te delen en daardoor sneller te innoveren.Halverwege 2021 moet dat naar de markt. De bestaande corporate website moet op een logische manier worden verbouwd en er moet een introductiecampagne komen.

Om bovenstaande doelen te realiseren moet de product/merk architectuur worden ge-update, is een Go-to-market en een migratie-plan voor de website nodig.

Onze aanpak

We knippen de opdracht op in twee onderdelen. Deel 1 het campagne stuk. Deel 2, de websites.

Voor de campagne destilleren we de uitgangspunten, briefen de bureaus en produceren – samen met het team van Portbase – de introductiecampagne.


De website is een ander verhaal. Wat we voor de campagne nodig hebben, bestaat niet. Dat moet opnieuw gedesigned worden én passen in de toekomstplannen.We designen een nieuwe verzameling compontenten waarmee zowel de introductie campagne kunnen draaien, als ook stap voor stap de site kunnen vernieuwen.

Resultaat

De introductiecampagne is binnen zeer korte tijdslijnen van begin af aan ontwikkeld en succesvol live gezet. Daarnaast is het dataplatform op een logische manier op de Corporate website geïmplementeerd.

Verder ligt er een heldere product-merk-architectuur die als guideline dient voor de ‘naming & branding’ van nieuwe services.

Voor de website beschikt Portbase over een verzameling nieuwe componenten waar de migratie van de huidige naar een toekomstig nieuwe site kan worden doorgezet.

"Wist stappen te maken!"

Wist veel te bereiken op vlak van proposities, Go-to-Market, marketing automation en marketingorganisatie.
Donald Baan

Donald Baan

Portbase – Manager Marketing, Sales & Business Development

Onze inbreng

Strategie, Management & Organisatie
89%
UX design & ConceptOntwikkeling
77%

Download deze case

Een luchthave beschikt over veel data. Maar er ontstaat vaak pas concrete businesswaarde door die

Portbase 2 cover - go to market dataplatform

Andere projecten

CoachTribe.nl is hét contentplatform voor Coaches dat met onze hulp een kickstart kreeg.
Portbase is aanjager van digitale innovatie. Wij hielpen dit slimme informatieplatform voor havenlogistiek om de marketing sales gerichter te maken.

Vertrek niet met lege handen.

Je hebt vast een Marketing of Groei uitdaging waarmee ik je met mijn ervaring als senior marketeer op weg kan helpen. 

"Nooit verwacht dat een gesprek van een half uurtje zoveel eye openers zou geven"

Christiaan Snabel