ScaleUpExperience

Go-to-Market Dataplatform

Digitale Innovatie in de logistiek gaat sneller als je veilig je data kunt delen. Portbase maakt dat mogelijk. Maar als je in deze tak van sport je platform moet lanceren. Hoe doe je dat dan?

Dit deden wij voor:

Onze aanpak

We knippen de opdracht op in twee onderdelen. Deel 1 het campagne stuk. Deel 2, de websites.

Voor de campagne destilleren we de uitgangspunten, briefen de bureaus en produceren – samen met het team van Portbase – de introductiecampagne.


De website is een ander verhaal. Wat we voor de campagne nodig hebben, bestaat niet. Dat moet opnieuw gedesigned worden én passen in de toekomstplannen.We designen een nieuwe verzameling compontenten waarmee zowel de introductie campagne kunnen draaien, als ook stap voor stap de site kunnen vernieuwen.

Toegepaste expertises

Vraag van Portbase

Portbase bouwt een nieuw dataplatform. Een oplossing die bedrijven, organisaties en overheden in staat stelt data met elkaar te delen en daardoor sneller te innoveren.Halverwege 2021 moet dat naar de markt. De bestaande corporate website moet op een logische manier worden verbouwd en er moet een introductiecampagne komen.

Om bovenstaande doelen te realiseren moet de product/merk architectuur worden ge-update, is een Go-to-market en een migratie-plan voor de website nodig.

Wist veel te bereiken op vlak van proposities, Go-to-Market, marketing automation en marketingorganisatie.
Donald Baan

Donald Baan

Portbase – Manager Marketing, Sales & Business Development

Resultaat

De introductiecampagne is binnen zeer korte tijdslijnen van begin af aan ontwikkeld en succesvol live gezet. Daarnaast is het dataplatform op een logische manier op de Corporate website geïmplementeerd.

Verder ligt er een heldere product-merk-architectuur die als guideline dient voor de ‘naming & branding’ van nieuwe services.

Voor de website beschikt Portbase over een verzameling nieuwe componenten waar de migratie van de huidige naar een toekomstig nieuwe site kan worden doorgezet.

Hebben jullie een soortgelijke uitdaging?

Soortgelijke projecten

Onze blueprint

Wacht...

Kopieer onze aanpak en:

Krijg een salesgerichter marketingteam dat eerdere verkoopresultaten verpulvert.

Ervaar hoe je een geoliede machine bouwt, ook als je weinig tijd of marketingkennis hebt.

Ontdek hoe je het maximale uit je team haalt zonder zelf een people manager te hoeven zijn.