Fundament voor groei en de nodige marketing awards

Stel honderden tussenpersonen verkopen jouw diensten. Maar die ondernemers weten weinig van online marketing terwijl jij daar een enorme kans ziet. Hoe activeer je hen?

Wil je dit soort artikelen als eerste lezen?
Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Klantvraag

RegioBank verkoopt bankdiensten via ruim 400 via Zelfstandig Adviseurs en tussenpersonen. Dit zijn grotendeels MKB ondernemers.

Om de RegioBank producten te promoten en verkopen, kunnen zij op het gebied van online marketing wel een steuntje in de rug gebruiken.

RegioBank wil hen hierbij helpen, maar veel meer als een landingpage is er op dat moment niet. De vraag is: hoe krijgen we dit idee naar een volwaardige implementatie die écht bijdraagt aan onze marketing en salesdoelen.

Klantenwens

Aanpak

Ik onderzoek wat er nodig om de Zelfstandig Adviseurs in hun kracht te zetten. Dat is niet makkelijk. Want deze MKB’ers hebben een volle werkweek. Ze hebben niet veel tijd en (extra) geld over voor online marketing.

Uiteindelijk wordt het een flink traject. De sleutel lijkt te liggen in een combinatie van kantoorspecifieke landingpages, een contentstrategie, een besloten Facebook kanaal en een tour langs de regio’s om de Zelfstandig Adviseurs te enthousiasmeren.

Het opzetten van al deze – voor RegioBank nieuwe dingen gaat niet vanzelf. Designs die er lagen, moeten volledig op de schop. Bureaus moeten opnieuw worden gebrieft en gecontracteerd en ook de manier van werken in het marketingteam moet anders omdat er nieuwe vaardigheden nodig zijn en moeten worden geborgd.

Christiaan is een resultaatgerichte commerciële allrounder. Hij begrijpt het online spel. Kan visie snel doorvertalen in digitale concepten die in de praktijk ook echt écht werken. Kan structuur aanbrengen en mensen meenemen. Soms wat direct, maar dat is soms ook nodig. Meerdere keren ingehuurd. Kijk ik nog altijd enthousiast op terug en kan hen zeker aanbevelen.

Ronald Beute

Commercieel Directeur | RegioBank

Structurele verandering

Toch blijkt dit project waardevol en het leidt een succesvolle periode in. De vestigingspecifieke pagina’s en campagnes zijn een groot succes.

De contentstrategie zorgt – in combinatie met het besloten Facebook kanaal – dat Zelfstandig Adviseurs een enorme groei in awareness op sociale media realiseren.

En de designs zijn zo goed dat ze vrijwel 1 op 1 worden overgenomen voor de vernieuwing van RegioBank.nl. In de periode daarna wint RegioBank verscheidene marketingprijzen en awards.

Resultaat