Fundament voor groei en de nodige marketing awards

Stel honderden tussenpersonen verkopen jouw diensten. Maar die ondernemers weten weinig van online marketing terwijl jij daar een enorme kans ziet. Hoe activeer je hen?
RegioBank - Fundament voor groei en de nodige marketing awards

Vraag van RegioBank

RegioBank verkoopt bankdiensten via ruim 400 via Zelfstandig Adviseurs en tussenpersonen. Dit zijn grotendeels MKB ondernemers.

Om de RegioBank producten te promoten en verkopen, kunnen zij op het gebied van online marketing wel een steuntje in de rug gebruiken.

RegioBank wil hen hierbij helpen, maar veel meer als een landingpage is er op dat moment niet. De vraag is: hoe krijgen we dit idee naar een volwaardige implementatie die écht bijdraagt aan onze marketing en salesdoelen.

Onze aanpak

Ik onderzoek wat er nodig om de Zelfstandig Adviseurs in hun kracht te zetten. Dat is niet makkelijk. Want deze MKB’ers hebben een volle werkweek. Ze hebben niet veel tijd en (extra) geld over voor online marketing.

Uiteindelijk wordt het een flink traject. De sleutel lijkt te liggen in een combinatie van kantoorspecifieke landingpages, een contentstrategie, een besloten Facebook kanaal en een tour langs de regio’s om de Zelfstandig Adviseurs te enthousiasmeren.

Het opzetten van al deze – voor RegioBank nieuwe dingen gaat niet vanzelf. Designs die er lagen, moeten volledig op de schop. Bureaus moeten opnieuw worden gebrieft en gecontracteerd en ook de manier van werken in het marketingteam moet anders omdat er nieuwe vaardigheden nodig zijn en moeten worden geborgd.

Resultaat

Toch blijkt dit project waardevol en het leidt een succesvolle periode in. De vestigingspecifieke pagina’s en campagnes zijn een groot succes.

De contentstrategie zorgt – in combinatie met het besloten Facebook kanaal – dat Zelfstandig Adviseurs een enorme groei in awareness op sociale media realiseren.

En de designs zijn zo goed dat ze vrijwel 1 op 1 worden overgenomen voor de vernieuwing van RegioBank.nl. In de periode daarna wint RegioBank verscheidene marketingprijzen en awards.

"Fixer op MarketingVlak"

Christiaan legde de basis waarop RegioBank qua online performance naar het volgende niveau groeide.

Ronald Beute

Commercieel Directeur | RegioBank

Onze inbreng

Strategie, Management & Organisatie
49%
UX design & ConceptOntwikkeling
21%

Soortgelijke projecten

ShowTag download cover - Voorbereiding globale expansie video platform
Portbase 3 download cover - Organisatie Advies Inrichting Marketing Team
JBBX cover - Meer groei door structuur aan te brengen
SNS Bank cover - Opzet van een ECommerce afdeling

Andere projecten

Hoe zet je een propositie in de markt? Als er qua marketing nog weinig tot niets beschikbaar is?
Portbase is aanjager van digitale innovatie. Wij hielpen dit slimme informatieplatform voor havenlogistiek om de marketing sales gerichter te maken.