Een nieuwe online bank neerzetten

Gemiddeld wordt er in Nederland 1-2 keer per 10 jaar een nieuwe bank voor consumenten gelanceerd. Nationale Nederlanden deed dat en dit is hoe wij mochten helpen.
NNBank - Een nieuwe online bank neerzetten

Vraag van NNBank

5 miljoen klanten in Nederland. Zowel zakelijk als particulier. Nationale Nederlanden timmert nog altijd hard aan de weg. Zeker nadat ook recent Delta Lloyd werd ingelijfd.

In 2008 werd Nationale Nederlanden afsplitst van ING. Onder strakke tijdlijnen en met hoge boetes vanuit de EU als stok achter de deur werd een nieuwe online bank gebouwd.

Samen met een team van specialisten ontwikkelde ik in recordtempo online (bank)spaar- en beleggingsproducten en zette ik deze voor Nationale Nederlanden in de markt.

Onze aanpak

Als formulemanager E-Commerce was ik verantwoordelijk voor de online klantbeleving en customer journey en conversies van de ‘bank-klanten’ van Westland Utrecht en nieuw te werven klanten voor de nieuwe Bank producten.

Via multi disciplinaire teams en de Agile/Scrum methodiek realiseerden we een nieuwe (responsive) website, een online aanvraagstaat en een nieuwe ‘mijn-omgeving’ voor de nieuwe bankproducten.

Het was mooi om te zien hoe we met een groot team onder tijdsdruk een nieuwe bank aan het bouwen waren.

Resultaat

We hebben in drie resultaten gerealiseerd waar we gezien de tijdsdruk, de complexiteit, de legal requirements en het stakeholdermanagement erg trots op zijn.

Introductie van sparen – Nieuw product, waardepropositie en onderscheidend vermogen neergezet, content in de corporate website neergezet en via ATL campagne in de markt gezet.

Mijn omgeving en aanvraagstraten – Nieuwe producten moeten aangevraagd kunnen worden. Online funnels en flows voor ontwikkeld, van UX tot design & testen, mobile first/responsive designs en salescopy voor geschreven en realisatie begeleid.

Migratie van klanten – Tienduizenden klanten moesten over van ‘oude naar nieuwe producten en andere ‘mijn-omgeving’. Migratie campagnes bedacht en executie in goede banen geleid. Maximaal behoud, minimale churn.

"Uitstekende ProductOwners"

Experts in Customer Journeys, UX design. Tevens uitstekende projectmanagers bij digital projecten.

Gabriel Lommers

Manager Digital | Nationale Nederlanden

"Sterke Product Owner"

Steengoede ProductOwner en StakeholderManager. Houdt marketing & IT goed in balans.

Melvin Welters

IT Manager – Nationale Nederlanden Bank

Onze inbreng

Strategie, Management & Organisatie
49%
UX design & ConceptOntwikkeling
21%

Soortgelijke projecten

Portbase 2 cover - go to market dataplatform
Portbase 3 download cover - Organisatie Advies Inrichting Marketing Team
Schiphol cover - Data proposities ontwikkelen en lanceren

Andere projecten

CoachTribe.nl is hét contentplatform voor Coaches dat met onze hulp een kickstart kreeg.
Portbase is aanjager van digitale innovatie. Wij hielpen dit slimme informatieplatform voor havenlogistiek om het platform te lanceren.