Digitale Transformatie Verzekeraar

Wat moet je doen als je als een van Nederlands meest toonaangevende financiele dienstverleners en marktleider in de agrarische sector het digitale transformatieproces versnellen? Dan moet je een team bouwen en de Scrum methodiek inzetten.
Interpolis - Digitale Transformatie Verzekeraar

Vraag van Interpolis

Interpolis is grootste merk van Achmea is tevens markleider in de agrarische sector. Je kent Interpolis van de fantastische merkcampagne ‘’Interpolis, Glashelder’’, waarvan de boodschap keihard binnenkomt.

Interpolis had de ambitie en tevens noodzaak om het digitale tranformatieproces te versnellen. Een enorme uitdaging, zeker als de verkoop van de verzekeringsproducten exclusief via Rabobank verloopt.

We vertellen je graag hoe we deze case hebben bewerkstelligd binnen deze grote organisatie.

Onze aanpak

Een digitale transformatie moet je klein en overzichtelijk beginnen. Bereid je team en mensen goed voor, neem ze mee in je visie en geef hen nadrukkelijk een eigen rol en verantwoordelijkheid.

Samen met mijn opdrachtgever heb ik een dedicated marketingteam opgezet, de Scrum methodiek ingezet, de sprint cadans gelijkgetrokken met partner Rabobank en diverse producten inclusief nieuwe content op verschillende interne kanalen online gezet.

Resultaat

De aanpak heeft geresulteerd in meer sales, een vernieuwde organisatiestructuur, een nieuwe dynamiek in de samenwerking en een soepeler verloop van optimalisatie en afstemming rondom salescampagnes en online inzet.

Tevens is de samenwerking op online gebied met partner Rabobank sterk verbeterd. De digitale transformatie van Interpolis was dermate positief dat deze als inspiratievoorbeeld op Universiteit Nijenrode is toegepast.

"Mooie stappen gezet"

Door de Scrum methodiek die hij invoerde maakten we een kickstart met ons online team.
Jurgen van Diesen

Jurgen van Diesen

Manager Online Team – Interpolis

Onze inbreng

Strategie, Management & Organisatie
82%
UX design & ConceptOntwikkeling
79%

Soortgelijke projecten

ShowTag download cover - Voorbereiding globale expansie video platform
Portbase 3 download cover - Organisatie Advies Inrichting Marketing Team
JBBX cover - Meer groei door structuur aan te brengen
Regiobank cover - Fundament voor groei en de nodige marketingawards

Andere projecten

Hoe zet je een propositie in de markt? Als er qua marketing nog weinig tot niets beschikbaar is?
Portbase is aanjager van digitale innovatie. Wij hielpen dit slimme informatieplatform voor havenlogistiek om de marketing sales gerichter te maken.