Search
Close this search box.

Digitale Transformatie Verzekeraar

Wat moet je doen als je als een van Nederlands meest toonaangevende financiele dienstverleners en marktleider in de agrarische sector het digitale transformatieproces versnellen? Dan moet je een team bouwen en de Scrum methodiek inzetten.

Wil je dit soort artikelen als eerste lezen?
Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Klantvraag

Interpolis is grootste merk van Achmea is tevens markleider in de agrarische sector. Je kent Interpolis van de fantastische merkcampagne ‘’Interpolis, Glashelder’’, waarvan de boodschap keihard binnenkomt.

Interpolis had de ambitie en tevens noodzaak om het digitale tranformatieproces te versnellen. Een enorme uitdaging, zeker als de verkoop van de verzekeringsproducten exclusief via Rabobank verloopt.

We vertellen je graag hoe we deze case hebben bewerkstelligd binnen deze grote organisatie.

Klantenwens

Aanpak

Een digitale transformatie moet je klein en overzichtelijk beginnen. Bereid je team en mensen goed voor, neem ze mee in je visie en geef hen nadrukkelijk een eigen rol en verantwoordelijkheid.

Samen met mijn opdrachtgever heb ik een dedicated marketingteam opgezet, de Scrum methodiek ingezet, de sprint cadans gelijkgetrokken met partner Rabobank en diverse producten inclusief nieuwe content op verschillende interne kanalen online gezet.

Door de Scrum methodiek die hij bij ons vrij soepel introduceerde maakten we een kickstart met ons online team. Daarnaat heeft hij veel kennis van Digitale domein. Zowel inhoudelijk als hoe je het als bedrijf organiseert.
Jurgen van Diesen

Jurgen van Diesen

Manager Online Team – Interpolis

Structurele verandering

De aanpak heeft geresulteerd in meer sales, een vernieuwde organisatiestructuur, een nieuwe dynamiek in de samenwerking en een soepeler verloop van optimalisatie en afstemming rondom salescampagnes en online inzet.

Tevens is de samenwerking op online gebied met partner Rabobank sterk verbeterd. De digitale transformatie van Interpolis was dermate positief dat deze als inspiratievoorbeeld op Universiteit Nijenrode is toegepast.

Resultaat

EBook
10 Verkoop Versnellers
Ebook

Wacht...

Wil je ook:

Een salesgerichter marketingteam dat eerdere verkoopresultaten verpulvert?

Een goed geoliede marketingmachine, die maandelijks nieuwe klanten aanbrengt?

Het maximale uit je team halen zonder zelf eerst het wiel te moeten uitvinden?