Marketingteam naar het volgende niveau

Gemiddeld wordt er in Nederland 1-2 keer per 10 jaar een nieuwe bank voor consumenten gelanceerd. Nationale Nederlanden deed dat en dit is hoe wij mochten helpen.

Wil je dit soort artikelen als eerste lezen?
Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Klantvraag

5 miljoen klanten in Nederland. Zowel zakelijk als particulier. Nationale Nederlanden timmert nog altijd hard aan de weg. Zeker nadat ook recent Delta Lloyd werd ingelijfd.

In 2008 werd Nationale Nederlanden afsplitst van ING. Onder strakke tijdlijnen en met hoge boetes vanuit de EU als stok achter de deur werd een nieuwe online bank gebouwd.

Samen met een team van specialisten ontwikkelde ik in recordtempo online (bank)spaar- en beleggingsproducten en zette ik deze voor Nationale Nederlanden in de markt.

Klantenwens

Aanpak

Als formulemanager E-Commerce was ik verantwoordelijk voor de online klantbeleving en customer journey en conversies van de ‘bank-klanten’ van Westland Utrecht en nieuw te werven klanten voor de nieuwe Bank producten.

Via multi disciplinaire teams en de Agile/Scrum methodiek realiseerden we een nieuwe (responsive) website, een online aanvraagstaat en een nieuwe ‘mijn-omgeving’ voor de nieuwe bankproducten.

Het was mooi om te zien hoe we met een groot team onder tijdsdruk een nieuwe bank aan het bouwen waren.

Complexe Customer Journey analyses, heldere roadmaps en management presentaties, pragmatische UX design in combinatie met de aansturing en begeleiding van product-teams en ook de Go-to-market Strategie opzetten en uitrollen. Christiaan & Peter kunnen dat als geen ander. Ik kan hen aanbevelen.
gabriel lommers

Gabriel Lommers

Manager Digital | Nationale Nederlanden
Peter hielp ons aan een belangrijke basis voor een succesvolle online retailbank. Sterke conceptuele denker. Kan zijn ideeën goed overbrengen. Goede projectmanager, ProductOwner en stakeholdermanager die de juiste balans houdt tussen technologie, marketing & IT-mogelijkheden.

Melvin Welters

IT Manager – Nationale Nederlanden Bank

Structurele verandering

We hebben in drie resultaten gerealiseerd waar we gezien de tijdsdruk, de complexiteit, de legal requirements en het stakeholdermanagement erg trots op zijn.

Introductie van sparen – Nieuw product, waardepropositie en onderscheidend vermogen neergezet, content in de corporate website neergezet en via ATL campagne in de markt gezet.

Mijn omgeving en aanvraagstraten – Nieuwe producten moeten aangevraagd kunnen worden. Online funnels en flows voor ontwikkeld, van UX tot design & testen, mobile first/responsive designs en salescopy voor geschreven en realisatie begeleid.

Migratie van klanten – Tienduizenden klanten moesten over van ‘oude naar nieuwe producten en andere ‘mijn-omgeving’. Migratie campagnes bedacht en executie in goede banen geleid. Maximaal behoud, minimale churn.

Resultaat