Bestaande klanten naar een nieuw beleggingsproduct

Je klanten hebben een product waarvan je weet dat het niet optimaal is. Hoe ontwikkel je een nieuw product en introduceer je dat zodat je zoveel mogelijk klanten behoud?

Wil je dit soort artikelen als eerste lezen?
Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Klantvraag

RegioBank richt zich traditioneel op sparen, betalen en hypotheken. Toch belegt ook groot deel van de klanten. Het aanbod van beleggingsproducten heeft afgelopen jaren gevarieerd.

Daardoor voldoet een aantal van de belegginsproducten binnenkort niet meer aan de wet.

Bovendien zijn de voorkeuren van klanten en de strategie van RegioBank ten aanzien van beleggen veranderd.

Er is een nieuw beleggingsproduct nodig dat aan de regels voldoet en vooral heel simpel is. Dat nieuwe product zal geintroduceerd moeten worden waarbij het doel is : zoveel mogelijk klanten en vermogen behouden.

Klantenwens

Aanpak

Ik maak een inventarisatie en begin met een analyse van de doelgroep, de klantenbase, het belegd vermogen, de kansen en risico’s.

Ook stel ik de uitgangspunten van een nieuw beleggingspropositie op en start ik samen met de productmanager de productontwikkeling.

Als het product grotendeels gereed is, begin ik met de voorbereidingen van de Go-to-Market. Ik schrijf een migratieaanpak om de klantenbase de informeren en over te zetten op het nieuw product.

Daarnaast introduceer ik het product in de kanalen. Ik zorg voor de juiste online pagina’s, stuur de vervaardiging van Point-of-Sale materiaal aan, en maak een rondje langs de regio’s om het product bij de zelfstandig adviseur te promoten.

Christiaan is een resultaatgerichte commerciële allrounder. Hij begrijpt het online spel. Kan visie snel doorvertalen in digitale concepten die in de praktijk ook echt écht werken. Kan structuur aanbrengen en mensen meenemen. Soms wat direct, maar dat is soms ook nodig. Meerdere keren ingehuurd. Kijk ik nog altijd enthousiast op terug en kan hen zeker aanbevelen.

Ronald Beute

Commercieel Directeur | RegioBank

Structurele verandering

Een aantal maanden nadat ik deze opdracht startte, introduceer ik RegioBank Doelbeleggen. Een propositie die naadloos in de strategie past en goed aansluit op waar klanten en Zelfstandig Adviseurs behoefte aan hebben.

We slagen erin het grootste deel van de klanten en het belegd vermogen te behouden. Daarnaast voldoet RegioBank tijdig aan alle wetten en regels. Ook weten Zelfstandig Adviseurs deze producten succesvol te positioneren en verkopen bij nieuwe klanten.

Resultaat

EBook
10 Verkoop Versnellers
Ebook

Wacht...

Wil je ook:

Een salesgerichter marketingteam dat eerdere verkoopresultaten verpulvert?

Een goed geoliede marketingmachine, die maandelijks nieuwe klanten aanbrengt?

Het maximale uit je team halen zonder zelf eerst het wiel te moeten uitvinden?