Hoe je commercieel succes boekt met slimme rebranding

Bagbooking
Wat doe je als je veel investeert om klanten binnen te halen, maar blijft het grote commerciële succes uit. Rebranding lijkt de enige oplossing, maar hoe pak je dat aan?
Vergelijkbare cases

Wat is de situatie?

In 2019 wordt Bagbooking opgericht met de missie om reizen met alleen handbagage voor iedereen toegankelijk te maken. Het bedrijf investeert direct veel in technologie, productontwikkeling en het binnenhalen van de eerste klanten. Echter blijft het grote commerciële succes uit.

Om verder te groeien, is er geld en een nieuw plan nodig. Een nieuwe investeerder en tevens ervaren ondernemer stapt aan boord. Hij ziet potentie in Bagbooking, maar realiseert zich dat structurele veranderingen nodig zijn om deze potentie te benutten.

De branding en positionering moeten beter aansluiten bij de doelgroep. De website en het aanvraagproces wil hij in huis halen om sneller te kunnen schakelen. Momenteel wordt dit nog extern beheerd.

Daarnaast wil hij meer investeren in marketing om Bagbooking op de kaart te zetten. Zowel direct bij klanten als via een B2B partnernetwerk. Hiervoor moeten echter nog de nodige stappen worden gezet.

Wat belemmert de doorbraak?

Wat is de aanpak?

Gezien de urgentie beginnen we met het creëren van overzicht. In een paar praktische sessies brengen we de prioriteiten in kaart en stellen we een maatwerk groeiprogramma op.

Binnen drie maanden realiseren we vijf belangrijke projecten:

  • Herpositionering en rebranding van het merk;
  • Optimalisatie van de funnel en het aanvraagproces;
  • Ontwikkeling van een nieuwe, snellere website;
  • Opbouw van een intern marketing team, aangevuld met freelancers;
  • Lancering van de eerste campagnes en een contentkalender.

We starten met de rebranding. In een paar sessies definiëren we de gewenste merkpositionering. Deze vertalen we naar een briefing voor drie bureaus. Na een zorgvuldige selectie kiezen we het beste voorstel en ontwikkelen binnen twee weken een nieuwe huisstijl.

Daarna zetten we de lijnen uit voor een nieuwe website. Met de nieuwe huisstijl, visualisaties van de klantreis en wireframes nodigen we drie leveranciers uit voor een pitch.

We selecteren de beste leverancier, onderhandelen de contracten. Tot slot begeleiden we ook de bouw van de nieuwe website. Binnen zes weken gaat de site live.

Parallel hieraan trekken we ervaren freelancers en een vaste medewerker aan. Zij starten de betaalde campagnes, e-mailmarketing en contentmarketing op. Na wat experimenteren krijgt het platform langzaam maar zeker tractie.

Hoe ziet dit groeitraject eruit?

Hoe verloopt de realisatie?

De realisatie verloopt volgens plan, maar kent zijn uitdagingen. Want het team moet wennen aan de nieuwe structuur en werkwijze. Daarnaast vraagt de ontwikkeling van de nieuwe website om zorgvuldige coördinatie en afstemming.

Door regelmatige communicatie en begeleiding groeit het vertrouwen en de betrokkenheid van het team. Gaandeweg beginnen ze de voordelen van de nieuwe aanpak te zien en boeken ze steeds meer successen.

Wat zijn de concrete resultaten?

Christiaan

Interesse?

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Kies een tijdstip in je agenda voor een online meeting.
Of bel 0348 342 138
logo