B2B Online Marketing Campagnes

Een van Nederlands grootste energieleveranciers wil een stevigere positie innemen binnen het MKB-segment. Hoe kun je het onderscheidend vermogen van stroom creëren in een markt die 100% commity is? Ontdek hoe ik hen verder hielp.
Nuon - B2B Online Marketing Campagnes

Vraag van NUON

Nuon levert energie aan 2 miljoen klanten in Nederland. Het opereert binnen een markt die afhankelijk is van klimaatveranderingen en waar hevige prijsconcurrentie is.

Probeer dan maar eens op een innovatieve manier het onderscheidend vermogen van stroom te creëren en tussen de oren van de klant te krijgen door een dedicated online salesteam neer te zetten, een aantal (merk)campagnes en een nieuwe propositie te lanceren.

Onze aanpak

In een korte periode heb ik overzicht en structuur aangebracht in de online salesactiviteiten voor de zakelijk markt en is de samenwerking met bureaus en interne specialisten opnieuw ingericht.

Dit resulteerde in een succesvolle introductie van nieuwe (digitale) MKB-proposities, een grote online sales campagne inclusief webdevelopment en een e-commerce jaarplan voor het MBK-segment.

Resultaat

Ondanks dat de campagne bij de start voldoende traffic genereerde, bleef de sales in eerste instantie achter.
In nauwe samenwerking met het marketingteam is een nieuwe MBK-propositie, een grote online sales campagne inclusief webdevelopment en een e-commerce jaarplan voor het MBK-segment opgesteld en afgetikt met stakeholders en partners. Hierdoor trok de sales aan.

"Snel Up-to-Speed"

Een productieve teamplayer, snel overzicht, zette met de bureaus mooie dingen neer.

Marike van der Klomp

Marketing Manager

Onze inbreng

Strategie, Management & Organisatie
49%
UX design & ConceptOntwikkeling
21%

Download deze case

Een luchthave beschikt over veel data. Maar er ontstaat vaak pas concrete businesswaarde door die

Nuon cover - B2B Online marketing campagnes

Andere projecten

Portbase is aanjager van digitale innovatie. Wij hielpen dit slimme informatieplatform voor havenlogistiek om het platform te lanceren.
Schiphol is 's werelds grootste luchthaven en thuishaven van onder meer KLM. Ontdek hoe wij hielpen om data slimmer te managen en nieuwe proposities te ontwikkelen.