logo

Zo steek je met kop en schouders boven het MKB-segment uit

Een van Nederlands grootste energieleveranciers wil een stevigere positie innemen binnen het MKB-segment. Hoe kun je het onderscheidend vermogen van stroom creëren in een markt die 100% commity is? Ontdek hoe ik hen verder hielp.

Dit deden wij voor:

Vattenfall

Onze aanpak

In een korte periode heb ik overzicht en structuur aangebracht in de online salesactiviteiten voor de zakelijk markt en is de samenwerking met bureaus en interne specialisten opnieuw ingericht.

Dit resulteerde in een succesvolle introductie van nieuwe (digitale) MKB-proposities, een grote online sales campagne inclusief webdevelopment en een e-commerce jaarplan voor het MBK-segment.

Toegepaste expertises

Vraag van Vattenfall

Nuon levert energie aan 2 miljoen klanten in Nederland. Het opereert binnen een markt die afhankelijk is van klimaatveranderingen en waar hevige prijsconcurrentie is.

Probeer dan maar eens op een innovatieve manier het onderscheidend vermogen van stroom te creëren en tussen de oren van de klant te krijgen door een dedicated online salesteam neer te zetten, een aantal (merk)campagnes en een nieuwe propositie te lanceren.

Een productieve teamplayer, snel overzicht, zette met de bureaus mooie dingen neer.

Marike van der Klomp

Marketing Manager

Resultaat

Ondanks dat de campagne bij de start voldoende traffic genereerde, bleef de sales in eerste instantie achter.
In nauwe samenwerking met het marketingteam is een nieuwe MBK-propositie, een grote online sales campagne inclusief webdevelopment en een e-commerce jaarplan voor het MBK-segment opgesteld en afgetikt met stakeholders en partners. Hierdoor trok de sales aan.

Hebben jullie een soortgelijke uitdaging?

Soortgelijke projecten

EBook
10 Verkoop Versnellers
Ebook

Wacht...

Wil je ook:

Een salesgerichter marketingteam dat eerdere verkoopresultaten verpulvert?

Een goed geoliede marketingmachine, die maandelijks nieuwe klanten aanbrengt?

Het maximale uit je team halen zonder zelf eerst het wiel te moeten uitvinden?