7 Handige marketingtools die je helpen bij leadgeneratie

marketingtools die je helpen bij leadgeneratie

Het genereren van nieuwe leads is een essentieel onderdeel van je digitale marketing. Zeker in de business-to-business. Daar heb je doorgaans een wat langer besluitvormingsproces en er zijn vaak meerdere mensen die over de aanschaf van een product of dienst (mee)beslissen. Ik schreef al eerder een artikel over hoe je leadgeneratie opzet. In dit korte artikel noem ik 5 marketingtools die je erbij helpen.

Het is vaak hele een uitdaging om de juiste leads te vinden voor complexe B2B-producten of diensten. Inzet van de juiste marketingtools voor het genereren van leads kan dus een flink verschil maken. Door de juiste ‘marketingstack’ te bouwen, wordt het genereren van leads eenvoudiger en leuker 🙌. Hieronder 5 marketingtools die je helpen aan leads te komen.

1. LinkedIn Sales Navigator

LinkedIn Sales Navigator is het neusje van de zalm voor leadgeneratie. Met deze software kun je “de juiste kopers targetten en je bezighouden met gepersonaliseerde outreach”.

Als je in de B2B werkzaam bent, begrijp je het belang van LinkedIn waarschijnlijk al. En hun Sales Navigator is een geweldige marketingtool om leads binnen te halen. Je kunt beginnen met prospect-inspanningen en je leads direct vanaf hun platform in uw CRM op te slaan.

LinkedIn Sales Navigator heeft een jaarabonnement vanaf €59,95.

2. Hunter

Hunter.io biedt je een eenvoudige manier om e-mailadressen van potentiële klanten te vinden op basis van hun profiel of website. Omdat het de vorm heeft van een Chrome-browserextensie, is het eenvoudig te gebruiken, wanneer je op zoek bent naar de beslissers met wie je contact wilt opnemen.

Een abonnement op Hunter begint bij € 34 / maand voor 1.000.

3.  Quora

Het lijkt misschien vreemd om een sociale mediasite te vinden op de lijst met geweldige marketingtools. Want sociale netwerken worden immers vaak gezien als een compleet andere wereld.

Kijk eens goed naar Quora en je zult je realiseren dat het perfect is voor twee methodes om lead te genereren:

  1. thought leadership verspreiden door professionele vragen te beantwoorden
  2. contact te leggen met echte influencers

Quora is gratis  – ook wel eens fijn- en je hoeft je alleen aan te melden met Facebook, Google of Quora account.

4. Leadpages

Met Leadpages kun je gemakkelijk geoptimaliseerde bestemmingspagina’s voor aanbiedingen instellen en testen met behulp van templates.

Het is zo snel en gemakkelijk dat veel bedrijven het gebruiken om marktconcepten te testen voordat de productontwikkeling in volle gang gaat.

Met een enorme verscheidenheid aan ontwerpelementen, functies en ingebouwde analyses noemt Leadpages zichzelf de beste bouwer voor het maken van bestemmingspagina’s.

Leadpages begint bij $ 25 per maand, die jaarlijks wordt betaald voor ongelimiteerde mobiel responsieve pagina’s.

5. HelloBar

Om een relatie met je leads op te bouwen, moeten ze gekwalificeerd worden. Veel potentieel lucratieve leads hebben “opt-in blindheid”, waarbij complexe opt-in-formulieren gemakkelijk worden genegeerd. Probeer HelloBar om op een eenvoudige, uitnodigende manier door de rommel heen te komen. Het functioneert als een elegante opt-in-balk die bovenaan uw website goed zichtbaar kan blijven zonder uw bezoekers te frustreren.

HelloBar begint gratis, maar dan heb je wel een versie met advertenties.

 

 

Waar lig jij – qua marketing – van wakker? En hoe kan jouw marketing naar een hoger plan? Je komt er achter in deze 100% vrijblijvende sessie.

Een upgrade voor je marketing?

Elke maand een paar tips (die je niet op Google vind)

Help andere ondernemers en marketeers van deze kennis en tips profiteren door dit artikel te delen. 

Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp