7 Handige marketingtools die je helpen bij leadgeneratie

marketingtools die je helpen bij leadgeneratie

Het genereren van nieuwe leads is een essentieel onderdeel van je digitale marketing. Zeker in de business-to-business. Daar heb je doorgaans een wat langer besluitvormingsproces en er zijn vaak meerdere mensen die over de aanschaf van een product of dienst (mee)beslissen. Ik schreef al eerder een artikel over hoe je leadgeneratie opzet. In dit korte artikel noem ik 5 marketingtools die je erbij helpen.

Het is vaak hele een uitdaging om de juiste leads te vinden voor complexe B2B-producten of diensten. Inzet van de juiste marketingtools voor het genereren van leads kan dus een flink verschil maken. Door de juiste ‘marketingstack’ te bouwen, wordt het genereren van leads eenvoudiger en leuker 🙌. Hieronder 5 marketingtools die je helpen aan leads te komen.

1. LinkedIn Sales Navigator

LinkedIn Sales Navigator is het neusje van de zalm voor leadgeneratie. Met deze software kun je “de juiste kopers targetten en je bezighouden met gepersonaliseerde outreach”.

Als je in de B2B werkzaam bent, begrijp je het belang van LinkedIn waarschijnlijk al. En hun Sales Navigator is een geweldige marketingtool om leads binnen te halen. Je kunt beginnen met prospect-inspanningen en je leads direct vanaf hun platform in uw CRM op te slaan.

LinkedIn Sales Navigator heeft een jaarabonnement vanaf €59,95.

2. Hunter

Hunter.io biedt je een eenvoudige manier om e-mailadressen van potentiële klanten te vinden op basis van hun profiel of website. Omdat het de vorm heeft van een Chrome-browserextensie, is het eenvoudig te gebruiken, wanneer je op zoek bent naar de beslissers met wie je contact wilt opnemen.

Een abonnement op Hunter begint bij € 34 / maand voor 1.000.

3.  Quora

Het lijkt misschien vreemd om een sociale mediasite te vinden op de lijst met geweldige marketingtools. Want sociale netwerken worden immers vaak gezien als een compleet andere wereld.

Kijk eens goed naar Quora en je zult je realiseren dat het perfect is voor twee methodes om lead te genereren:

  1. thought leadership verspreiden door professionele vragen te beantwoorden
  2. contact te leggen met echte influencers

Quora is gratis  – ook wel eens fijn- en je hoeft je alleen aan te melden met Facebook, Google of Quora account.

4. Leadpages

Met Leadpages kun je gemakkelijk geoptimaliseerde bestemmingspagina’s voor aanbiedingen instellen en testen met behulp van templates.

Het is zo snel en gemakkelijk dat veel bedrijven het gebruiken om marktconcepten te testen voordat de productontwikkeling in volle gang gaat.

Met een enorme verscheidenheid aan ontwerpelementen, functies en ingebouwde analyses noemt Leadpages zichzelf de beste bouwer voor het maken van bestemmingspagina’s.

Leadpages begint bij $ 25 per maand, die jaarlijks wordt betaald voor ongelimiteerde mobiel responsieve pagina’s.

5. HelloBar

Om een relatie met je leads op te bouwen, moeten ze gekwalificeerd worden. Veel potentieel lucratieve leads hebben “opt-in blindheid”, waarbij complexe opt-in-formulieren gemakkelijk worden genegeerd. Probeer HelloBar om op een eenvoudige, uitnodigende manier door de rommel heen te komen. Het functioneert als een elegante opt-in-balk die bovenaan uw website goed zichtbaar kan blijven zonder uw bezoekers te frustreren.

HelloBar begint gratis, maar dan heb je wel een versie met advertenties.

6. Drift

Drift is een Live Chat- app waarmee bezoekers van je website op een chatballon kunnen klikken om onmiddellijk contact op te nemen met een lid van je team. Daarnaast geeft deze marketingtool je ook de mogelijkheid om een bot in te stellen om te fungeren als de persoonlijke assistent van je website.

Hun LeadBot’s kwalificeren je bezoekers, identificeren met welke verkoper zij moeten spreken en boeken een vergadering … allemaal zonder een formulier in te vullen. Ze zijn er trots op dat ze ’s werelds eerste en enige platform voor conversationele marketing zijn.

Drift biedt een gratis versie aan voor individuen, maar hun teamoptie begint bij $ 400 per maand.

7. Turnstille

Videomarketing wordt naast mobiele technologie gezien als de platformen met de meeste stijging. Daar moet gebruik van gemaakt worden!

Turnstile, een app van Wistia, helpt je om leads te motiveren om actie te ondernemen wanneer ze je video’s bekijken.

In plaats van links in de beschrijving te plaatsen en te hopen dat daar wordt doorgeklikt, kun je elke video met een opt-in-formulier verfijnen. Het formulier kan op elk moment in de video komen, dus je hebt een volledig op maat gemaakte ervaring.

Turnstile biedt momenteel zowel een gratis pakket als een Pro-pakket van $ 99 per maand aan.

 

 

 

Herken je dit?

  • Je ziet meer potentie of wilt je bedrijf opschalen 🚀en daarom moet je marketing(aanpak of team) professionaliseren.
  • Je gaat een nieuw product in de markt zetten en wilt het daarbij in één keer goed doen! 🤦‍♂️.
  • Je wilt wel de ervaring, maar niet de kosten van een ervaren vaste (of interim) marketingmanager.

Speelt dit bij jou? Of heb je andere marketingvraagstukken? Dan kom ik graag met je in contact. Ik vind gesprekken met ondernemers en ondernemende mensen één van cadeautjes in mijn werk en krijg daar altijd energie van.  

Laten we vrijblijvend sparren over de groei van je marketing(team).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp